Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 15. 19:26

Napfény, jókedv, légiparádé – ilyen volt a repülőnap második napja

Képriport
Szombaton csúcsra járt a Repülőnap, több ezren látogattak ki a rendezvényre. A legnagyobb sikert most is a légibemutatók aratták, de nagyon sokan álltak sorba azért is, hogy megnézhessék Szegedet felülről.

A tavalyihoz hasonlóan idén is rengeteg látogatót vonzott a Repülőtérre a rendezvény. Nagyon sok család választotta programnak a légiparádét. A profibbak már pokrócokkal, székekkel felszerelkezve érkeztek, hogy minél kényelmesebben nézhessék a levegőben zajló eseményeket. Olyanok is voltak, akik strandsátor állítottak fel, hogy a napsütés ne zavarja őket.

Nemc csak a levegőben, hanem a földön is volt látványosság. A kiállított, testközelből megtekinthető különféle repülőgépek nagy sikert arattak, csakúgy, mint a veterán autók és motorok. A kocsik között látható volt egy 1917-es Ford, egy ősrégi Citroen, de a régi szocialista autók példányai is ott álldogáltak a füvön, a Wartburg és a kombi Trabant.

Nyitóképünkre kattintva nézzék meg óriásgalériánkat a repülőnap második napjáról!

A levegőben egymást követték az események, a különféle bemutatók. A nézők láthatták Martin Graf bemutatóját a kis piros Albatross Eagle gépén, megcsodálhatták Neville Ferreira műrepülő programját, valamint a Red Bull Air Race – Flying Bulls extrém kötelék bemutatóját.

A legnagyobb sikert most is a Baltic Bees programja aratta, a hat sugárhajtású műrepülőgép fantasztikusat parádézott. Volt, amikor kötelékben repültek, mintha láthatatlan drót kötötte volna össze őket, annyira precízen tartották az alakzatot. De olyan is előfordult, amikor a hat gép hat különféle irányba rebbent szét, a nézők pedig nem győzték kapkodni a fejüket. A zenére bemutatott koreográfia, most is nagy tapsot váltott ki a nézőkből. Holnap még egyszer visszatérnek a szegedi égre, ne hagyják ki a látványt!

Négy óra után befutottak a sárkányrepülők is, akik alacsonyan húztak el a nézők feje felett.

A nagy gépek után a modelleké volt a főszerep. A rádiótávirányítású kis repülők, a nagyokhoz hasonló produkciókat mutattak be, volt ott orsó, csavar, és repültek fejjel lefelé is. Csak itt a pilótákra nem hatott a gyorsulás, mivel a földön állva irányították a gépeket. Higgyék el, ez sem egyszerű feladat.

A sétarepülés is nagyon népszerű volt, három különféle géppel is a levegőbe lehetett emelkedni, egy An-2-essel, a jó öreg Li-2-es utasszállítóval és a Mi-2-es helikopterrel is. A szegedi Horváth család is a felszállásra várakozott. Tamás, a családfő elmondta, ő már több alkalommal repült, igaz nagy utasszállítógépen, azonban a család többi tagja még soha. A két gyerek izgatottan várta már, hogy beüljenek az Li-2-be, azonban Zsuzsanna arcán nem volt őszinte a mosoly.

Krisztián barátnőjével az An-2-essel repültek egy kört. Nagyon élvezték az utazást, a repülés élményét. Mind mondták Szeged gyönyörű a levegőből, és szívesen tennének még éjszaka is egy kört a város felett, mert szerintük az is egy nagyszerű látvány lehet.

Holnap szintén színes program várja a kilátogatókat. Amennyiben nem lesz olyan erős a szél, mint szombaton volt, akkor újra nekiindulnak a Hőlégballon Közép-Európa Kupa versenyzői.

Délelőtt a kifutón sportprogramok várják az érdeklődőket. A nap folyamán látható lesz majd műrepülő világbajnokunk Besenyei Péter is, akivel a bemutató után közönségtalálkozót is szerveznek, lehet vele beszélgetni, fotózkodni és autogramot kérni. Újra feltűnik a levegőben Martin Graf és a Red Bull Air Race – Flying Bulls extrém köteléket. Vasárnap még egyszer bemutatja tudását a Baltic Bees köteléke is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: III. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé repülés repülőnapok repülőtér