Hirdetés
Ziccer 2018. szeptember 15. 13:22 Forrás: Szegedi Tükör

Meglepetésérem Belgiumból

Oostendében rendezték meg az idei görkorcsolya-Európa-bajnokságot. A magyar válogatott, köztük nyolc szegedivel, több értékes pontszerző és egy parádés harmadik helyet szerzett.

Hirdetés

Húsz ország közel négyszáz válogatottja állt rajthoz az idei Európa-bajnokságon Belgiumban, ahol a magyar válogatott tizenkét fővel indult. A Tornádó Team Szeged nyolc versenyzője utazott el. A torna legnagyobb magyar sikere a youth korosztály 3000 méteres váltójának harmadik helye volt. A csapat tagjai: a szombathelyi Mercs Abigél mellett Sajgó Anna és Bíró Hanna.

Higgadt versenyzéssel, pontos váltásokkal jutottak be a hatos döntőbe, ahol hatalmas harc folyt az érmekért. A lányok a fináléban nehéz helyzeteket átvészelve, végig tartva a lépést a vetélytársakkal, pontos váltásokkal hatalmas meglepetésre elhozták a bronzérmet, megelőzve a sportág nagyjait, például a hollandokat, a németeket vagy a házigazda belgákat.

– Ez igazi csapatmunka volt – kezdte az értékelést Bíró Hanna, a Tornádó Team Szeged versenyzője. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, kemény helyzeteket kellett megoldanunk verseny közben. Gondolok itt a váltásokra vagy a helyezkedésre. Össze kellett dolgoznunk, hogy ez sikerüljön, igazi csapatmunka volt ez a bronz!

Nyitóképünkön: a magyar lányok nyakába került a bronz. A fotón balról jobbra: Mercs Abigél (Szombathely), Bíró Hanna és Sajgó Anna (mindketten Tornádó Team Szeged)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belgium Bíró Hanna görkorcsolya Oostende Sajgó Anna Tornádó Team Szeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés