Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Bálint hazudott, bírósági ítélet kötelezi a nyilvános bocsánatkérésre
Szegeden 2018. szeptember 15. 11:57 Forrás: Szegedi Tükör

Szabó Bálint hazudott, bírósági ítélet kötelezi a nyilvános bocsánatkérésre

Lázár János fizetett provokátora megsértette a Cserepes sori Piac Kft. jó hírnevét, kárt okozott a piacnak és a kereskedőknek. Ezért a bírósági ítélet szerint nyilvánosan bocsánatot kell kérnie, és fizetnie kell egymillió forint sérelemdíjat.

Hirdetés

A Szegedi Törvényszék ítéletében megállapította, hogy Szabó Bálint mint a Cserepes sori kereskedők képviselője 2016-ban folyamatosan, több alkalommal is valótlanul állította, hogy „a piacvezetés egyértelmű szándéka, hogy a Cserepes sori piacot 2016. december 31-gyel be akarják zárni, és a piacot fel akarják számolni”.

A bíróság az ítélet indoklásában úgy fogalmazott, Szabó Bálint valótlan nyilatkozatai a médiában nagy teret kaptak, így ezzel egyértelműen megsértette a Cserepes sori Piac Kft. jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

A bíróság kötelezte Szabó Bálintot, hogy a www.delmagyar.hu, a www.szegedma.hu és a www.hirtv.hu sajtótermékekben, valamint a Hír TV esti híradójában fizetett közleményben adja közre, hogy valótlanságokat állított, azzal a nyilatkozattal, hogy a Cserepes sori piac a mai napig üzemel, és egyúttal a jogsértés elkövetéséért elnézést kér a Cserepes sori Piac Kft.-től.

A Szegedi Törvényszék ítéletében egymillió forint sérelemdíj, valamint a perköltség és az illeték megfizetésére kötelezte Szabó Bálintot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság helyreigazítás ítélet per Szabó Bálint Szegedi Törvényszék Cserepes sori Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés