Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 15. 10:47

Unokája és istenhite segíti a mindennapokban a 90 éves Máriát

Már kiskamaszként aratáson dolgozott. Fiatal feleség volt, amikor elvesztette első férjét, így egyedül nevelte föl gyermekeit.

Hirdetés

Juhász Imréné Miklós Mária 1928. szeptember 2-án született Szegeden. Heten voltak testvérek, Mária volt a legidősebb, így testvérei nevelésében, gondozásában aktívan vett részt. Szigorú, de szeretetteljes neveltetésben részesült. Tizenkét éves korában már aratáson dolgozott, tizenhat évesen pedig marokszedőnek fogadták meg a püspöki urasági majorba.

Tizenhét éves volt, amikor meghalt az édesanyja. Nem sokkal később férjhez ment. Egy fia és egy lánya született. Gyermekei még kicsik voltak, amikor elhunyt a férje. Mária egyedül nevelte fel a gyermekeit. Később ismét férjhez ment, Juhász Imréhez, akivel sokat utaztak Magyarországon.

Mária mindig figyelt a családjára, a körülötte lévő emberekre. Az ünnepelt öt unokával és egy dédunokával büszkélkedhet. A mindennapokban az unokája és istenhite segíti.

Az önkormányzat nevében Botka László polgármester jókívánságait Szénási Róbert önkormányzati képviselő adta át, a miniszterelnök nevében Farkas Katalin a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az ünnepeltet, akivel ott volt az ünnepségen, az egyik unokája, Török Tímea.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas szépkorú születésnap
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés