Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 14. 14:37

Halad az általános iskolák energetikai korszerűsítése

Gőzerővel halad az energetikai korszerűsítés a Tarjáni Kéttannyelvű, a Weöres Sándor, a Tabán és a Bonifert Domonkos Általános Iskolában. A munkások figyelnek arra, ne zavarják a tanítást.

Hirdetés

– A kivitelezők a tanítást nem zavarják: a zajos munkát nem az órák alatt végzik. Az érintett helyiségeket és azokat, ahol a gyerekek tanulnak, közlekednek, biztonságosan elkülönítik. Délutánonként pedig hosszabban, illetve hétvégente dolgoznak azért, hogy minél hamarabb, a fűtési szezon kezdetéig befejezzék a felújítást. A munkák koordinálásában együttműködnek az iskolák vezetésével és a tankerületi központtal – mondta Tapasztó Sándor, a Szeged Pólus Fejlesztési NKft. projektigazgatója.

Az 1 milliárd 240 millió forint uniós támogatás mellett az önkormányzat közel 580 millió forint önerőt biztosít az intézmények modernizálásához. A tető- és homlokzat-hőszigetelésnek, a fűtőtest- és nyílászárócserének, valamint az új napelemeknek köszönhetően nem csak megszépülnek a panelépületek, hanem jelentősen javul az energiafelhasználásuk, és csökken a rezsijük. Emellett a korszerűsítéshez az akadálymentesítés is hozzátartozik.

A Tarjáni Kéttannyelvű és a Weöres Sándor iskola esetében a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a Dél-Konstrukt Zrt. nyerte meg, a Tabán és a Bonifert Domonkos iskoláknál pedig a Fehérép Kft.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás iskola Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Tapasztó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés