Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 14. 09:54

Vadaspark: Így neveld a szurikátádat!

Képriport
Nem fejlődött megfelelően a Szegedi Vadaspark egyik kis kis szurikáta csemetéje. Anyja helyett a gondozója vette pártfogásába a gyengébb, kevésbé élénk kölyköt.

Hirdetés

Az elmúlt hónapban két szurikátakölyök is született a vadasparkban, a szüleik mellett sok látogatók nagy örömére. Idővel azonban észrevették, hogy a fiatalabbik gyengébb, kevésbé élénk, mintha nem tudna eleget szopni, annak ellenére, hogy a családtagjai folyamatosan gondját viselték.

Ekkor döntöttek úgy, hogy kiveszik a csapatból, mielőtt baj történne, és egy gondozó vette pártfogásába a kicsit, aki elfogadta a macskatej-pótló tápszerből készült tejet, sőt, már szilárd táplálékot is eszik.

A gondos nevelésnek köszönhetően összeszedte magát, így remélhetően sikerül felnevelni, és a kritikus időszak végeztével végre bátran nevezheti el a gondozója.

A pótmama célja, hogy amint lehetséges, visszaszoktassa a csapatba a fiatal nőstényt. Ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen a szurikáták amennyire szoros és összetartó családokban élnek, annyira bizalmatlanok az idegenekkel, és valószínű, hogy nem ismerik fel a visszatért családtagot a szurikátakölyökben.

Emiatt az összeszoktatásuk hosszú időt és óvatosságot igényelhet majd. Erre még várni kell mindenesetre, amíg a tejet fel nem váltja a szilárd táplálék. Vagyis két hónapos koráig mindenképpen az emberi pótanya gondoskodását fogja élvezni, és aztán indulhat a nagy kaland, a családba való visszatérés.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: Szegedi Vadaspark