Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 13. 13:01

Négyötödös többség Ujhelyi jelentése mögött

Jelentős többséggel 525–32 arányban fogadta el az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése az uniós mobilitás jövőjével foglalkozó Ujhelyi-jelentést.

Hirdetés
Hirdetés

Az MSZP európai parlamenti politikusa által jegyzett dokumentum a közlekedési szektorban bekövetkező változásokat elemezve tett javaslatokat többek között a megosztáson alapuló gazdaság, az automatizáció és a digitalizáció kihívásai kapcsán. Ujhelyi István a dokumentumhoz kapcsolódóan elmondta: a technológiai újítások hatékony használata és a globális felmelegedés megállításának érdekében a szén-dioxid kibocsátás csökkentése is mélyreható változásokat vetít előre a közlekedési ágazatban, ez pedig tudatos tervezést és szabályozást igényel. Évente több mint huszonötezer ember hal meg útjainkon, a cselekvési terv ennek minimálisra szorítását is célul tűzte ki.

„A közlekedési szektor és a mobilitás robbanásszerű fejlődés előtt áll, nagyon gyorsan és mélyrehatóan változtatja meg a világunkat, gazdaságunkat és társadalmunkat. Ez az iparág Magyarországon is kiemelt szerepet játszik, hiszen az autóipar a nemzeti össztermék közel tíz százalékát adja és több mint 170 ezer embernek nyújt megélhetést” – fogalmazott Ujhelyi István a jelentés elfogadása után.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Parlament Európai Unió mobilitás MSZP Ujhelyi István