Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 12. 13:00

Bohócdoktorok is ott lesznek a Repülőnapon

A Szegedi Repülőtéren hétvégén, a háromnapos légiparádén nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is.

Hirdetés

A Karitáció Alapítvány egyik legeredményesebb jótékonysági tevékenysége a 2008 óta működtetett Gyógyító Bohócdoktorok Mozgalom. A kórházakat és a gyógyítást segítő programok mellett kulturális, sport, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeken is részt vállalnak a Bohócdoktorok.

A koraőszi repülőnapok teljes ideje alatt szeretettel és finomságokkal várják a kicsiket és naqyokat a Bohócdoktor-standon a vidám gyógyítók.

A péntek délelőtt elsősorban a legkisebbekről szól! Előzetes regisztráció alapján óvodai és iskolai csoportok vetélkedőjét rendezik meg a Szegedi Repülőtéren, ahol a dokik vezetésével a gyermekek sorversenyeken mérhetik össze tudásukat. Több állomáson ügyességi, sport és szórakoztató vetélkedő zajlik, kacagással, mókázással.

Ebben az évben, adózva Szent Györgyi Albert születésének 125 éves évfordulójának, a játékok az Ő munkásságához is kapcsolódnak. Lesz itt váltófutás és "főzés" paprikával, futás bőrönddel a repülőhöz, repülőröptetés, de minden csapat kiszínezheti a "Vöcsök" nevű repülő makettjét is! Vasárnap - az országban egyedülállóan - a jótékonysági alapítvány sok olyan fogyatékkal élő fiatalt is vendégül lát, akik így különleges élményekkel gazdagodhatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok III. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé Karitáció Alapítvány