Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 12. 09:35

Hetedik alkalommal hirdették meg a „Teleki-virág” vetélkedőt

Általános és középiskolásoknak meghirdetett, Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozat 2012-ben indult és idén már hetedik alkalommal rendezi meg a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

A verseny célja, hogy a résztvevők Erdélyhez és a Kárpát-medencéhez fűződő ismereteiket elmélyíthessék, és az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki.   

A kétfordulós vetélkedősorozaton hagyományosan kétfős csapatok indulhatnak. Az első fordulóban a csapatok Magyarország és Erdély történelmi, néprajzi, hagyományos életmódra és a természeti és kultúrtörténeti értékeire vonatkozó témákban írhatnak. A témakörök minden évben változó, előre megfogalmazott címekkel kerülnek kiírásra. A második fordulóban Szegeden, az Interaktív Természetismereti Tudástárban a csapatok bemutatják munkáikat, valamint részt vesznek egy vetélkedőn. A versenyen induló eredményes diákok minden évben, nagy értékű ajándékokkal, izgalmas és hasznos tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak.   

A programmal kapcsolatos részleteket a CSEMETE weboldalán, illetve Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: CSEMETE vetélkedő