Hirdetés
Művház 2018. szeptember 10. 15:47

Tóték a Somogyiba várják a közönséget

Alig több mint két hét múlva mutatják be a Kisszínházban Örkény István Tóték című színművét. A bemutatót megelőzően, szerdán délután a Somogyi-könyvtárban közönségtalálkozót rendeznek az alkotókkal.

Hirdetés

A darab és azt alkotók iránt érdeklődőket szeptember 12-én, szerdán délután fél 5-től várják közönségtalálkozóra a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermébe.

A beszélgetés résztvevői Bezerédi Zoltán rendező, Borovics Tamás, Gömöri Krisztián és Szilágyi Annamária színművészek, valamint Sziládi Hajna egyetemi hallgató. Moderátor: Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára.

Örkény darabjában Tót Lajos mátraszentannai tűzoltóparancsnokot és családját nagy megtiszteltetetés éri: fia azt üzeni a frontról, hogy szeretett parancsnoka náluk óhajt regenerálódni, miután az állandó partizánveszély teljesen felőrölte az idegrendszerét.

Az őrnagynak se igényei, se extra kívánságai nincsenek, csak nem bírja a lármát, a tétlenséget, álmatlanságban szenved, és roppant érzékeny bizonyos szagokra.

Tóték fáradságot nem kímélve vetik alá magukat az őrnagy szeszélyeinek, aki még azt is elvárja tőlük, hogy mindezt örömmel tegyék, ám minden, amit a szülők tesznek fiuk érdekében, teljesen felesleges: szeretett gyermekük ugyanis már nem él.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közönségtalálkozó Somogyi-könyvtár Szegedi Nemzeti Színház Tóték