Ziccer 2018. szeptember 8. 17:12 Forrás: pickhandball.hu

Könnyedén nyert a MOL-Pick Szeged Balatonfüreden

Nem kényszerítette nagy erőbedobásra a Balatonfüred a Tisza parti gárdát. A MOL-Pick Szeged végig vezetett a találkozón és végül 19-10-es félidő után 37-29-re győzött.

A szegediek már péntek délután megérkeztek Balatonfüredre, így pihentebben tudtak szombat délután pályára lépni. A keretből három játékos maradt ki: Stefán Rafn Sigurmannsson, Pedro Rodríguez és Nik Henigman.

Már a mérkőzés elején potyogtak a gólok, Bánhidi Bence a beálló poszton tarthatatlan volt, de Bombac-ot sem tudták tartani a balatonfüredi védők. A Szeged védekezése is jól működött, többször is blokkolták a hazaiak próbálkozásait. A kapus de Marin Sego is lehúzta a rolót, átlövéseket és hétmétereseket is védett.

A lelátón egy maréknyi szegedi szurkolónak köszönhetően – akik között ott volt a súlyemelő Nagy Péter is – zúgott a csapatot biztató „Pick Szeged, Pick Szeged” rigmus.

Az első félidő utolsó harmadára is szegedi fölény volt a jellemző, 6 vendég gólra csak két hazai válasz jött. Már 10 is volt a különbség, de végül kilencgólos előnnyel mehetett szünetre a MOL-Pick Szeged.

A második félidő Canellas-góllal és Alilovic védéssel indult, egy hetest fogott ki a szegedi kapus. A csereként beállt hálóőr védéseiből, illetve labdaszerzésből több gyors gólt is szerzett a MOL-Pick Szeged, Balogh ügyes lövése után már 15–27 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak időt kértek.

Petar Topic volt csak igazán ellenfél, a beállós 6 gólt is dobott. A második félidőben jobban tartották magukat a fürediek, így az első félidőbeli előny már nem nőtt a mérkőzés végére.

A MOL-Pick Szeged legközelebb az újszegedi sportcsarnokban a DVTK-Eger ellen lép pályára, kedden 18 órakor.

Balatonfüredi KSE – MOL-PICK Szeged 29–37 (10–19)
K&H férfi kézilabda liga, 2. forduló. Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Balatonfüred: Fazekas – Hornyák P. 5, Máthé 5/2, Szemenov 1, Topic 6, Szita 3, Bóka 3.
Csere: Andó ( kapus), U. Ferreira 1, Szöllősi O., Zdolik 1, Karvatski 4, Németh B., Kancel, Varga. Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 5, Maqueda 3, Blazevic, Bánhidi 4, Källman 1, Bombac 5/1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Zsitnyikov 2, Gaber 2, Bodó 4, Kaspárek 2, Canellas 2/1, Sunajko 4, Balogh 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 4/2, ill. 3/2.  Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: bajnokság férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged