Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 7. 15:45

Még utoljára jól odateszi magát a nyár. Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a tanév, nem csak az általános- és középiskolákban, de a szegedi egyetemen is, ennek megfelelően ismét tele van fiatalokkal a város, zajlanak a gólyabulik és a különböző ismerkedős estek. Meg az Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábor a Lapos Beach-nek nevezett Laposon. De hiába ér véget a hét, a következő első napjaiban is bőven lesz mit csinálni, és mire észbe kapunk, már kezdődik is az idei Bortér. Ismét nagyon erős hét előtt állunk, úgyhogy ezen a héten is megmondjuk, hogy szerkesztőségünk szerint milyen programokkal érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

09.07., Péntek

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, Az apáca, Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Lost in India – Indian/Jazz Night, Billy Prim (dob) és Veréb Patrik (gitár) játszik instrumentális zenéket a Kedves Presszóban.

Rambling Koncert a Hági Udvarban – „A Rambling Blues Trio, Szeged „örökös” akusztikus blues együttese, üdítő frissességgel mutatja be elsősorban az 1920-as, 30-as évek autentikus blues zenéjének gyöngyszemeit.”

Indigó koncert a Millka teraszán – A címben minden benne van, a szegedi rockzenekar a Millenniumi Kávéház előtt a Dugonics téren zenél nyolctól tízig.

Kis Türelmet – Annak azért megvan a bája, hogy a Kis Türelmet nevű zenekar éppen a Nyugiban játszik péntek este, nem? A Facebook-eseményükön olvasható bemutatkozásuk pedig olyan, hogy muszáj idetennünk az egészet: „Ez a zenekar olyan, mint egy szék, de ne ilyen elegáns faragott, vagy modern darabra gondolj. Ennek csak három lába van. Nem azért mert kitört egy, hanem alapvetően három lábú, így lett kitalálva. Ezek a lábak, csak nagyjából, bicskával vannak kifaragva, mégis pontosan beleillenek a helyükre. Néha recsegnek, persze, ahogy idomulnak, de a székek már csak ilyenek. Megpihenhetsz rajta, felállhatsz rá, hogy messzebbre láss és ez még zenél is, sőt történeteket mesél. Nem csak a sajátjait, bárkiét, aki ráül.”

Kasza & Licsicsányi – Pop-, rock-, country- és nosztalgiaslágereket játszik Kasza Roland és Licsicsányi Zsuzsanna a Rock Klubban.

Welcome Camp 2018 – Összegyetemi Gólyatábor a Laposon, második nap. Fellép ezen az estén a többi között Nervo Ausztráliából, Nusha Romániából, a Kozmix a Scooter-továbbképzőből, és Myon, aki a világ trance-rajongóit már rég meghódította, játszott Amerikától Ázsiáig számtalan menő helyen, de szülővárosában, Szegeden a nemzetközi karrierjének beindulása óta még egyszer sem. Van tehát miért kinézni a Tisza partjára, főleg, hogy még a híd alatt is lehet bulizni. További fellépők listája a Facebook-eseményen.

I <3 Global Techno Special – Szeged legpéterebb lemezlovasa mellett ezúttal technót játszik a Horthy Csónakházon Norbeee, Msk és AdamK is. Hogy ettől jobb lesz-e a buli, azt nem tudjuk, de egy késő nyári/kora őszi estén egy csónakházon technóra veretni olyan élmény, amit időről időre azért érdemes átélni.

Pénteki Mókázás Freddyvel – Ez a cím akár a Rémálom az Elm utcában következő részéé is lehetne, de nem, ez egy péntek esti buli a Hungiban, ahol Freddyboy lesz a házigazda.

Pink Session – Zsebkendőket előkészíteni, a Dokk idei szezonjának záróhétvégéje ez, a pénteki bulit WellDan vezényli, és persze most is többféleképpen be lehet menni ingyen.

Más program

Kolumbia a sztereotípiákon túl – Popál Péter képekkel, videókkal illusztrált, állítólag izgalmas előadása a Hági Udvarban este hattól nyolcig.

Kereszt Parafrázisok - XII. Stáció – Dömötör Mihály fotóművész kiállításának megnyitója a Kass Galériában. Bevezető gondoltatokat mond Gyulay Endre nyugalmazott püspök. A kiállítást megnyitja: Simon Ferenc filozófia tanár. Szóval sűrű lesz, az biztos.

09.08., Szombat

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, Az apáca, Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Indigó koncert a Millka teraszán – A címben minden benne van, a szegedi rockzenekar a Millenniumi Kávéház előtt a Dugonics téren zenél nyolctól tízig.

Retröxx & The Neon Droid – Szeged még nem ült fel a synthwave-vonatra, ez ellen tesz most a Grand Café. Fellép „az egyharmadrészt szegedi, élő hangszerekkel a synthwave-et és metált vegyítő Retröxx és The Neon Droid, aki pedig a sötét hangulatú darkwave-től kezdve a tengerparti naplemente hangulatáig mindent felvonultat az este folyamán” – írják, meg azt is, hogy „Ha szereted a cyberpunk világát, akkor itt a helyed!”, és hát ki ne szeretné a cyberpunkot? Egy a nemzetközi trendeknek is talán megfelelő buli Szegeden, kár lenne kihagyni!

Ruby Tuesday-koncert – Aki érti a zenekar névválasztását, annak valószínűleg nem sokat kell mondani róluk, úgyis sejti, mire számíthat, aki viszont nem, annak tessék: „Mészáros Dorottya és Hajdú Lívia 2017 végén kezdtek el együtt zenélni. Klasszikus ének-gitár felállásban gondolták újra kedvenceiket. Repertoárjukban megjelennek az ismert rock klasszikusok, de érintik a soul, a reggae és a pop világát is.”

Punk-Rock Night – Fellép a Kétes, a Burning Hate Heroes és A Medve Bőre nevű zenekar a Rock Klubban, és a Facebook-eseményen szerényen azt írják, „Mindegyik zenekar a maximumot fogja nyújtani az este folyamán”, és hát mi mást várhatnánk ennél többet, nem?

Tribute-zenekarok a Banhofban – „Remek tribute est lesz a Bahnhof-ban szombat este! Lesz Hobo Blues Band (Exon), Black Sabbath (Sabbath Szombat), Pink Floyd (Scarabeus) és Deep Purple (Electrons). Szuper estének ígérkezik!” – írják a szervezők, és hát miért ne hinnénk nekik? Aki szereti azt, ha mások játsszák el a kedvenc együttese népszerű dalait, annak itt a helye. Aki nem, az már úgyis rég átugrotta ezt a részt.

Take three-koncert – A zenekar repertoárja különböző jazz-sztenderdekből, sanzonokból és pop feldolgozásokból áll, a felállás pedig nem annyira szokványos: két nő (az egyikük a basszgitáros!) és egy férfi a zenekarban.

Golden BULI with Wake Up Little Susie – Egyre többször látni, hogy pop-rock-jazz-zenekarokat szerveznek szegedi kocsmákba, ami akárhogy is nézzük, sokkal jobb trendnek tűnik, mint a sarokba beállított, folyamatosan Eddát üvöltő zenegépek, vagy hogy a pultos lány tegye be a kedvenc David Guetta-számait, úgyhogy mi ennek örülünk. Ez is egy ilyen program lesz: az Etelka sori Golden Presszóban lép fel a Wake Up Little Susie nevá akusztikus formáció, akik lassabb, és táncosabb dalokkal is készülnek.

Welcome Camp 2018 – Összegyetemi Gólyatábor a Laposon, utolsó nap. Fellép ezen az estén a többi között Alle Farben, Juicy M, Marko Nastic, meg persze lesznek magyarok is, a retroszínpadon például Betty Love és az UFO büntet majd. További fellépők listája a Facebook eseményen.

Emeleti Házibuli – Szombat esti buli a Hungi kistermében a csongrádi Carl Cox, vagyis Big Bill vezényletével. Biztos jobb lesz, mint egy átlagos szombat a Hungiban.

Summer Session – Ha maradt még zsebkendő péntekről, akkor azt erre az estére is érdemes félretenni: a Dokk idei szonzjának záró hétvégéje, szombat este Gabriel B irányítja a csapatást, és ezúttal is több módon be lehet jutni ingyen.

Más program

Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért! – Jótékonysági futó- és biciklisverseny, a nevezésből befolyt teljes összeget a szegedi gyerekklinika kapja. Bőséges részletek a Facebook-eseményen.

Legendás Lemezek - Szegedi Lemezbörze – „Gyere és válogass a számos legendás lemez között és találd meg kedvenceidet vagy rég elfeledett ritkaságokat” – mondják a szervezők, és mindezt szokás szerint a Kapcában lehet megtenni. Reneszánszát éli a bakelitlemez (bocsánat, vinyl), úgyhogy nem csodálkoznánk, ha alkalomról alkalomra egyre többen lennének ezeken.

Szeged egynapos élményfestés – Nem olcsó, de állítólag óriási élmény nekiállni a semmiből festeni, természetesen hozzáértők segítségével.

RETRO Véradás – Minden divatos manapság, ami retro, és bármilyen röhejesen is hangzik elsőre, már retro véradás is van. Ráadásul valójában ha röhejes, ha nem, valójában egy rendkívül fontos és nagyszerű dolog, úgyhgy ha kedveli a divatnosztalgiázást, ha nem, amennyiben teheti, vegyen részt rajta!

Belvárosi séta – Ez a hétvégén is meg lehet ismerni Szeged belvárosát sétálva, hozzáértők segítségével.

Piroska és a farkas – A Grimm-Busz Színház előadása gyerekeknek, családoknak az Auchanban, szombat délután négytől ötig.

Szegedi Nordic Walking kis túra – „Egy élvezetes, Nordic Walking gyaloglást tervezek a Holt-Maros és élő Maros partján. Ezt a programot kevésbé gyakorlott túrázóknak, illetve "nordicozóknak" is ajánlom.” – írja a lelkes szervező. Részleten az eseményben.

Kelle Botond és Kőhalmi Ferenc bűvészműsora az Árkád Szegedben – Szeptember 8-án, szombaton Kelle Botond, szeptember 9-én, vasárnap Kőhalmi Ferenc produkciói lesznek láthatók. Naponta többször, délelőttől délutánig óránként.

09.09., Vasárnap

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, Az apáca, Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Mi nem találtunk semmilyen koncertet vasárnapra, amit érdemes lenne ajánlani, ha ön tud ilyet, küldje el a fenti címre, ha ön sem, akkor pihenjen, és nézze meg itt, eggyel alább, milyen egyéb dolgok lesznek ezen a napon Szegeden

Más program

Supérok, fisérek Fölsővároson – A Felsővárosi sétán a „Kényös város” lakóinak életével, foglalkozásával, fontosabb állomásaival lehet megismerkedni.

Határ menti tekerés – Kerékpáros teljesítménytúra a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében. Az útvonal: Szeged-Kübekháza-Kiszombor. Mondanánk, hogy meg lehet nézni, mennyire volt indokolt, hogy a kormány meghosszabbította a menekültek miatti válsághelyzetet, de inkább azt mondjuk, ilyenek helyett inkább élvezze a természetet és a mozgást. A többi az eseményen.

BÖDÖN PIAC – Háztáji és kézműves termékek piaca a Szeged Plázában vasárnap kilenctől kettőig.

Bérletszünet: Hétszínvirág – "A gyermeki képzelet számára nincs lehetetlen.
Egy sálból tündérhercegnőnek való csodaszép báli ruhát lehet készíteni és pusztán a kívánság erejével meg lehet gyógyítani egy sánta kisfiú lábát. Valentyin Katajev klasszikus meséjében Annuska a csodatévő Hétszínvirág segítségével varázsol, lép át egyik világból a másikba, ahogy ezt a gyerekek elképzelik." Bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban.

Kelle Botond és Kőhalmi Ferenc bűvészműsora az Árkád Szegedben – Szeptember 8-án, szombaton Kelle Botond, szeptember 9-én, vasárnap Kőhalmi Ferenc produkciói lesznek láthatók. Naponta többször, délelőttől délutánig óránként.

LCS EU/NA Summer Grand Final – „Gyere és nézzük együtt az LCS Summer döntőjét a LvL Up-ban! Végül Magyar érdekeltség is lesz, hiszen hatalmas játékkal bejutott Vizicsacsi és a Schalke 04 csapata a döntőbe! Az ellenfél az örök rivális Fnatic, rengeteg izgalom és top plays várható!” – írják a szervezők, és ez szerintünk az e-sport és a League of Legends kedvelőit tuti lázba hozza.

09.10., Hétfő

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, Az apáca, Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Nosztalgia Hétfők a Hágiban – A Daily Swing Zenekar játszik a Hági Udvaron a Közéleti Kávéház és a Hági szervezésében. A belépés ingyenes.

Filharmónia Orgonabérlet – Kovács Szilárd orgonán, Demeniv Mihály harmonikán játszik a szegedi dómban, fél nyolctól kilencig.

BTK-ZMK szemeszternyitó buli – „Hogyan is indíthatnánk jobban a szemesztert, mint egy fergeteges BTK-ZMK nyitó bulival?” Teszik fel a költői kérdést. A lemezlovászok Hagus és D Session lesznek, mindez pedig természetesen a JATE Klubban.

Más program

Klein Dávid expedíciós hegymászó Szegeden! – Az ország legismertebb hegymászója, a Nagy Visszaforduló, a bulvárhegymászók királya az IH-ban. Olyan sokat járt már a Himaláján, hogy úgy érzi, nagyon bölcs is lett az idők során, úgyhogy a Nagy Nemsikerülések Történetei mellett a világról alkotott Gondolatait is megosztja azokkal, akiknek erre van szükségük.

Függőség - Felépülés – A KIÚT Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány előadássorozata a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában. "Az első alkalommal az alapítvány képviseletében SZILÁGYI ANDRÁS szenvedélybeteg segítő, felépülő függő beszél a függőség kialakulásának lehetséges okairól (pl. a rosszul működő családról), a jelekről, amelyek segítik észrevenni a gondot, valamint természetesen szól a segítségnyújtás lehetőségéről, a felépülés stádiumairól. Az előadás ingyenes."

09.11, Kedd

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, Az apáca, Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

TTIK-s Nyitó buli – A házigazda D-Session a Jate Klubban.

Más program

Lang Györgyi Szegeden: „És én is szép vagyok, szép vagyok!” – A Pedagógiai esték vendége az énekesnő, műsorvezető, színésznő, a Pa-Dö-Dő együttes tagja az IH-ban.

Magic The Gathering Kedd – „Mint már megszokhattátok, ha kedd, akkor STANDARD Magic Viadal a BarCraftban!”

09.12., Szerda 

Mozi

Slender Man – Az ismeretlen rém, A monostor gyermekei, Alfa, Virágvölgy, Bűbájosok, Végállomás: esküvő, Könyvesbolt a tengerparton, Az utolsó pogány király, A védelmező 2., Tegnap a Belvárosi Moziban.
A Hangya és a Darázs, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Bűbájosok, Escobar, Fák Jú, Tanár Úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Mission: Impossible – Utóhatás, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

25 éves a Szegedi Fagott Trió – „A trió negyedszázada a kamarazenélés bűvkörében él. Felnőtt és ifjúsági koncertjeik során céljuk mindig a zene és a fagott megszerettetése volt. Bőséges repertoárjuk jelentős részét átiratok képezik” – további részletek az eseményen, a koncert a szegedi zsinagógában lesz és ingyenes.

Polemica (IT) – „A Polemica egy think-rock kvartet Olaszországból, testes indie-rock zenével és társadalomkritikus szövegekkel. Hangzásukat a dob, basszus és gitár mellett emblematikussá teszi a szintetizátor használata, munkásságukat átjárja a klasszikus DIY szellemisége.” Őszi európai turnéjuk során Szegeden is fellépnek, a Jazz Kocsmában, hogy bemutassák Breach című második lemezüket.

Félévnyitó Jugyus Buli #egyesteketten – „A félév nyitóbulija, ahol végre elszabadulhat az igazi pokol” – írják, amit kicsit ugyan túlzásnak érzünk, de Bortérről beeső egyetemisták végül is bármire képesek lehetne. A hangulatért a Jugyu újdonsült rezidens lemezlovasa Dj Gnu felel majd, na meg persze a pultosok.

Jogász Buli NYITÓ – Itt az első idei jogászbuli a Jatéban, és mostantól ezeknek a buliknak új rezidens dj-je is van: Nikita, akiről azt nem tudjuk, hogy hogyan kever és milyen a zenei ízlése, de a Facebook-oldala alapján azt feltétlezzük, hogy nem csak ezekkel igyekszik hódítani a keverőpült mögül.

Más program

Bortér 2018 – A tavaszi borfesztivál kistestvére az őszi Bortér. Bemutatni senkinek nem kell: remek borok, finom ételek, jó hangulat, koncertek és egyéb programok az ország egyik legszebb terén, a Dóm téren. Első nap. Lesz Korinda táncház, fellép László Boldizsár és a Coco Bongo zenekar, de játszik a Storyville Jazz Band is.

AR/VR üzleti szemmel – „Hogyan fogják az AR és VR megoldások a stabilnak tűnő piacokat megrengetni? Melyek azok a piacok, ahol nagy változások várhatóak e technológiák jóvoltából? Milyen üzleti modelleket lehet ezekre felépíteni? Mennyire lesz elérhető az átlagembernek és hogyan lehet egyáltalán eljuttatni ezeket a megoldásokat a nagy tömegekhez?” A JumpStart és a GYEEK Club közös meetupja az Agórában.

GTK-s Kocsmatúra – A Gazdaságtudományi Kar hallgatói lerohanják a szegedi kocsmákat ezen az estén.

Színvak – Dráma-játszóház felnőtteknek. Részletek az eseményen.

Jugyus Alapozás – Kollektív ivás a Jugyus Buli előtt a Nyugiban.

09.13., Csütörtök

Mozi

Predator – A ragadozó, Macskafogó, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), Egy kis szívesség, Három nő, Tegnap, Az apáca, Végállomás: esküvő a Belvárosi Moziban.

Buli / Koncert

Szezonnyitó Táncház Szegeden – Új helyszínen, az Átrium Caféban. Ingyenes.

Reppszakkör Dj Set – Még egy szezonnyitó, csak ez a Nyugi Kertben. Ingyenes.

Félévnyitó BIOL BULI – A szezon első biolgóus-bulija Krizzsel és Emixszel a Hungiban. Ilyenkor egy csomó alkohol olcsóbb, úgyhogy.

SZOTE Nyitó – Még mielőtt kiugranának a bőrükből a 30 felettiek: nem a legendás egyetemi klub nyit újra, csak orvosis buli lesz a Jatéban. Ennél több infó pedig nincs, de azt írják, majd lesz. Hiszünk nekik, csak ezzel most nem sokra megyünk.

Más program

Bortér 2018 – A tavaszi borfesztivál kistestvére az őszi Bortér. Bemutatni senkinek nem kell: remek borok, finom ételek, jó hangulat, koncertek és egyéb programok az ország egyik legszebb terén, a Dóm téren. Második nap. Fellép Bereczki Zoltán, zongorázik Várkonyi Tibi, és meghallgatható lesz a Smink zenekar koncertje is.

Lapszámbemutató – A Szeged várostörténeti és kulturális folyóirat Dugonics Andrásra emlékező nyári dupla számának bemutatója a Somogyi-könyvtárban.

HLP feat. Roskó Gábor: A csillagok szíve – Transzparens-játék A csillagok szíve című afrikai mesegyűjtemény alapján a ZUG művészeti tetthelyen a Homo Ludens Project szervezésében.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés