Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. szeptember 7. 14:43 Forrás: MTI

Traffis traktorokra is készüljön ezután!

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebességellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője.

Hirdetés

Óberling József a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy „bokorban megbújva”

vagy a „lakott terület kezdetét jelző táblánál” (lásd 5-ös út, Balástya Szeged felől) fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedőknek „furcsa járművekből” is ellenőriznek: ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is.

Mint elmondta: azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak. Ennek nyomán, ebben az évben már 398-an haltak meg az ország útjain és ha ez így folytatódik, az elmúlt évek legrosszabb baleseti statisztikájával zárul az esztendő.

Ebben a helyzetben már korábban megkezdték civil autók bevetésével is a közlekedési ellenőrzést. Ennek keretében nemcsak a gyorshajtást szankcionálják, hanem például azt is, ha valaki nem veszi figyelembe a tilos jelzést, vagy szabálytalanul használja a gyorsforgalmi út leállósávját – sorolta Óberling József. Hangsúlyozta: továbbra is etikus módon hajtják végre az ellenőrzéseket.

– Olyan helyeken, időben és módon koncentrálják a sebességellenőrzéseket, ahogy azt a közlekedés biztonsága megkívánja – fogalmazott az ezredes. Szerinte ez az eljárás megfelel a nemzetközi, az európai gyakorlatnak.

Mi közben ajánljuk a totalcar publicisztikáját ebben a kérdéskörben, avagy nem minden a traffipax.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleset gyorshajtás halálos baleset rendőrség traffipax
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés