Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 7. 06:58 Forrás: MTI

Mégsem díjazzák a „népszerű” filmeket a következő Oscaron

Nem meglepő: az új kategóriát filmes körökben finoman szólva sem fogadta lelkesedés. Volt, aki már az Oscart temette miatta.

Hirdetés

Az amerikai filmakadémia csütörtökön bejelentette, hogy korábbi terveivel ellentétben 2019-ben nem osztja ki az Oscar-díjat a „népszerű” filmek kategóriájában, aminek létrehozásáról nemrég döntött.

A testület szerint „a már bemutatott produkciók számára nehézséget jelent, ha az év kilencedik hónapjában vezetnek be egy új díjat”. A kategória további tanulmányozására van szükség, ezért a 91. Oscar-gálán nem osztják ki az elismerést a „népszerű” produkciók között.

Az amerikai filmakadémia 24 kategóriában ítéli oda a legrangosabb hollywoodi elismerésként számon tartott Oscar-díjat. A 25. kategória bevezetése heves bírálatokat váltott ki filmértő körökben. Értetlenkedés fogadta például, hogy milyen követelmények vonatkoznának az ebben a kategóriában szereplő alkotásokra, valamint azt is, hogy milyen hatással lenne olyan produkciókra, amik anyagilag és a kritikusoknál is sikeresek.

Jövőre február 24-én adják át az Oscar-díjakat. A ceremónia a korábbiakhoz képest egy órával rövidebb, háromórás lesz, hat-nyolc kategóriában a televíziós közvetítés reklámszüneteiben adják át a díjakat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Hollywood mozi Oscar-díj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés