Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 6. 12:42

Portugália szegedi hőseit köszöntötték a városházán

Képriport
Az NKM Szeged VE világbajnokságon járt sportolóit köszöntötte ma a városházán Botka László polgármester. A kilenc szegedi sportoló két arany, egy ezüst és két borzérmet, valamint további értékes helyezéseket szerzett Portugáliában.

Hirdetés

Szeged az egyik legfontosabb haza és nemzetközi kajak-kenu központ. A Szegedi Vízisport Egyesületnek 400 tagja és 200 igazolt sportolója van, akik közül 33-an korosztályos válogatottak. – kezdte köszöntőjét Botka László polgármester. Fontosnak tartjuk azokat a tradicionális értékeket, amelyek ezt az egyesületet jellemzik és éppen ezért is támogatja a város kiemelten, idén 40 millió forinttal a szervezetet, hogy a sportolók fel tudjanak készülni a versenyekre – mondta a polgármester.

Botka László kitért arra is, hogy a város a Kajak-kenu Szövetséggel közösen gőzerővel készül a jövő évi világbajnokságra, amely egyben kvalifikációs verseny a tokiói olimpiára is. A polgármester az is bejelentett, a város saját költségvetéséből 50 millió forinttal támogatja a szövetséget, hogy zökkenőmentes legyen a felkészülés a versenyre és Szeged méltó módon fogadja a több ezer sportolót és szurkolót jövő augusztusban.

„Szurkoltunk nektek Szegeden és abban bízunk, hogy ezt a nagyszerű sikert hazai közönség előtt jövőre megismétlitek, vagy túl is szárnyaljátok. És a végső cél mindenki számára Tokió!” – zárta köszöntőjét Botka László.

Schmidt Gábor, a Kajak-kenu Szövetség elnöke kiemelte, a szegedi sportolók óriási szerepet játszottak abban, hogy a magyar csapat ilyen nagyszerű eredményt ért el Portugáliában, és a delegációt a megnyerte a pontverseny. Az elnök megköszönte a város támogatását, amelyet az egyesületnek nyújt és azt a támogatást is, amelyet a jövő évi világbajnoksághoz biztosít az önkormányzat. A 2019. évi versenyről szólva az elnök reményét fejezte ki, hogy legalább naponta 15-18 ezer ember szurkol majd a magyar, köztük a szegedi sportolóknak.

Petrovics Kálmán, az NKM Szeged VE klubigazgatója szintén megköszönte azt az anyagi támogatást, amellyel a város segíti az egyesületet és így hozzájárul a kiemelkedő eredmények eléréséhez. Hozzátette, a következő időszakban hasonló, vagy még jobb eredmények elérésére törekszenek.

Az ünnepélyes esemény zárásaként Botka László polgármester emlékérmet adott át a két világbajnoknak, Kárász Annának és Birkás Balázsnak, az ezüstérmes Suba Róbertnek, valamint Nádas Bencének és Kuli Istvánnak, akik bronzérmet szereztek a világbajnokságon. A további helyezéseket elért Varga Katalin, Molnár Csenge, Nagy Bianka és Bodonyi András eredményeit szintén elismerte a város.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László köszöntés NKM Szeged VE
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés