Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 6. 06:37

Elhunyt Szalai József, a tarjáni iskola egykori igazgatója

A szomorú hírt lánya, Márta közölte a Facebookon. Szalai József közel négy évtizeden át vezette a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolát.
Hirdetés

– Valóban őskövület vagyok – nyilatkozta tíz esztendeje Szalai József, amikor olyan emberekről írtak, akik hűségesek az első munkahelyükhöz. Szalai József 1977-től, az intézmény nyitásától volt a tarjáni általános iskola igazgatója, egészen a nyugdíjazásáig. Harminchat éven át vezette a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolát, ahol már az indulás után két évvel elkezdték tanítani a német nyelvet tagozatos formában, természetesen az akkoriban még kötelezően oktatott orosz nyelv mellett.

2014-ben, Szeged napján, a Díszközgyűlésben. Ekkor vette át a Szegedért Emlékérem kitüntetést

Szalai Józsefet 2014-ben Szegedért emlékéremmel tüntette ki a szegedi önkormányzat a város napján. 2015-ben három nyugalmazott tanárt is pedagógus életműdíjjal tüntettek ki a városházán: Kocsis Illést a Radnóti-gimnázium nyugalmazott pedagógusát, Paragi Jenőt, a Király-König Péter zeneiskola nyugalmazott igazgatóhelyettesét és Szalai Józsefet, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola nyugalmazott igazgatóját.

A pedagógus életműdíj átvétele előtt a városházán

„Drága Anyukám könnyes szemmel tekint Apukámra, mert ma délben elé kellett mennie az aranyhintóval, hogy segítsen a szenvedései csitításában” – írta szerda délután a Facebookon Szalai József lánya, Márta.

„Mérhetetlen nagy élni akarása és a betegségével szembeni küzdelme ellenére édes Apukám lehunyta szemét, és találkozott Anyukámmal a mennyekben. Szívet melengető érzés tudnom azt, hogy unokáik viszik tovább azt a sok csodás emberi értéket, amelyet Szüleimtől láttunk, kaptunk. Legfőképp azt, hogy a szív hatalmas, és abba sok szeretet fér” – írta Szalai József lánya.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyász halál Szalai József Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola