Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ujhelyi István ha kell, a légitársaságok nélkül is az Európai Parlament elé viszi a fapadosok etikai kódexét
Túl a városon 2018. szeptember 5. 22:36 Forrás: MTI

Ujhelyi István ha kell, a légitársaságok nélkül is az Európai Parlament elé viszi a fapadosok etikai kódexét

Bojkottálták az érintett cégek a fapados légitársaságok etikai kódexéről szóló szerdai egyeztetést.

Hirdetés

Távolmaradásuk mutatta, miként viszonyulnak a kérdéshez, mennyire gondolják komolyan az utasbarát szolgáltatásokról szóló diskurzust – mondta a politikus az MTI-nek Brüsszelben.

„Nem az üzleti modelljüket, vagy az árképzésüket akarjuk megváltoztatni, pusztán egységes, átlátható és követhető szabályokat szorgalmazunk. Kompromisszumokat és érdemi, nyitott egyeztetést javasoltunk, amelytől ezek szerint egyelőre összehangoltan elzárkóztak”

– közölte Ujhelyi István.

A találkozón az európai repülőterek szövetsége és több fogyasztóvédelmi szervezet, valamint négy parlamenti frakció képviselői vettek részt – tette hozzá.

Egységes volt az álláspont, hogy szükség van egy általános etikai normakeretre a diszkont légitársaságok gyakran visszaélésszerű gyakorlata miatt – mondta Ujhelyi István.

Az egyeztetés vitaanyaga a többi között arra hívja fel a figyelmet, hogy az utasok gyakran teljesen kiszolgáltatottak a légitársaságoknak, és ezzel egyes cégek visszaélnek. 

A problémák közé tartozik, hogy a társaságok sokszor cserben hagyják az utasaikat, nem tájékoztatják őket, és még azt az alapvető szabályt sem tartják be, hogy nem változtatnak egy megvásárolt szolgáltatás tartalmán.

Ujhelyi István leszögezte, hogy a szakmai egyeztetést folytatják, az etikai normák ügyét pedig még idén az Európai Parlament plenáris ülése elé viszik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közlekedés légitársaság repülés repülő repülőjárat repülőtér Ujhelyi István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés