Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 5. 20:34

Nemes Jeles László és a Napszállta premier előtt a Belvárosi Moziban!

Látott már Oscar-díjas rendezőt? Szeptember 18-áig kell már csak várnia! És még második remek egész estés moziját is megnézheti!

Hirdetés

Nemes Jeles László, Oscar-díjas rendező második nagyjátékfilmje, a Napszállta premier előtt a Belvárosi Mozi műsorán! Bár a film hivatalosan szeptember 27-én debütál a magyar mozikban, a Belvárosi Moziban már szeptember 18-án megnézhető 35 milliméteres kópiáról, majd a vetítés után a rendezővel is lehet találkozni!

Napszállta

Magyar–francia filmdráma, 142 perc, 2018
Szereplők: Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Molnár Levente, Urs Rechn, Bárdos Judit, Björn Freiberg, Balsai Mónika, Zsótér Sándor.
Zene: Melis László.
Operatőr: Erdély Mátyás.
Forgatókönyv: Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier.
Rendezte: Nemes Jeles László.

Budapest, 1913 nyara – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

* * *

Klasszikus tekercs

A 35 milliméteres film vagy normálfilm a szabványos filmméret: a filmcsík ilyen széles, két szélén hüvelykenként (körülbelül 2,5 centiméterenként) négy-négy lyuk szolgál a film továbbítására. Ilyen filmet Thomas Alva Edison használt először az általa feltalált mozgóképes kamerához. A legtöbb mai professzionális kamera és vetítő ilyen filmet használ, amelyet függőlegesen vezetnek keresztül rajtuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film mozi Nemes Jeles László Oscar-díj premier premier előtti vetítés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés