Túl a városon 2018. szeptember 5. 18:47 Forrás: MTI

DK: A kormány jelentsen válsághelyzetet az egészségügyben!

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy tegyen meg mindent a biztonságos betegellátás érdekében - mondta László Imre, a párt országgyűlési képviselője.

Hirdetés
Hirdetés

Az ellenzéki párt azért hívott össze sajtótájékoztatót, hogy László Imre beszámoljon a Honvédkórház parancsnokával, Kun Szabó István vezérőrnaggyal folytatott délelőtti találkozójáról, de a tervezett esemény elmaradt.

Az ellenzéki politikus, aki korábban hat évig volt a Honvédkórház parancsnoka, azt közölte: a találkozó nem jött létre, mert Kun Szabó István lemondta, mondván, a vezérkari főnök ragaszkodik ahhoz, hogy tőle kérjenek engedélyt a megbeszélésre.

László Imre szerint komoly problémák vannak a kórházban, aminek a vezetői alkalmatlanok feladatuk ellátásra. Ha nem tudtak arról, hogy a sürgősségi osztályon az elmúlt időszakban két vitatott haláleset történt, 18-20 órát várakoztatnak betegeket, valamint négy polgári peres eljárás van az osztállyal szemben, akkor azért alkalmatlanok. Ha pedig tudtak róla, és mégsem tettek semmit, akkor azért - mondta.

Kérdésre válaszolva László Imre kijelentette: az egész magyar egészségügyre az alulfinanszírozottság jellemző, rendszerhibák vannak.

Rónai Sándor, a DK szóvivője szintén kérdésre válaszolva közölte: pártja meg fogja szavazni az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentést, ami nem az ország, hanem az Orbán-kormány működése ellen szól.

(fotó: MTI/Kovács Attila)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK egészségügy kórház Orbán-kormány