Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 5. 13:30

Épül a védőnők háza Tápén

Képriport
Hetek múlva rá sem lehet majd ismerni a régi tűzoltószertárra Tápén. Ott alakítják ki ugyanis december elejére a védőnői szakszolgálat helyét uniós támogatással és az önkormányzat önerejéből.
Hirdetés

– Nincs olyan hét, hogy alapkövet ne tennénk le, munkaterületet ne adnánk át vagy ne avatnánk egy elkészült beruházást Szegeden. Örömteli, hiszen azt jelenti, hogy fejlődik a városunk. Még akkor is, ha az építkezések átmeneti kellemetlenségekkel járnak – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Szabó Sándor a tápai Honfoglalás utcában. Az országgyűlési képviselő hozzátette, ez az Európai Uniónak is köszönhető, hiszen Szeged 34 milliárd forint címzett támogatást kapott a fejlesztésekre. Ebből az összegből gazdaságélénkítés, energetikai korszerűsítés valósul meg, komplett városrészek újulnak meg. Ezek mellett közel 2 milliárd forint jut egészségügyi intézményekre. Közülük elkészült Újszegeden a Korondi utcai rendelő, Tarjánban a Budapesti körúti intézmény, és felépült Dorozsmán az új egészségház. A közeljövőben elindulhat az Északi városrészben a Gáspár Zoltán utcai rendelő fejlesztése.

Ilyen lesz, ha elkészül. Ha fönti képünkre kattint akkor viszont megnézheti Iványi Aurél képeit a sajtótájékoztatóról és munkaterület-átadásról

Az egészségügyi fejlesztések közül a legújabb, hogy elkezdődött Tápén a védőnői szakszolgálat házának kialakítása. A beruházás közel 26 millió forint támogatást élvez, amelyhez a város majdnem 9 millió forinttal járul hozzá, így összesen 35 millióból készül el. A kivitelezésre kiírt pályázatot három induló közül a szegedi Bertók és Társa Kft. nyerte el. Azt vállalták, hogy kilencven nap alatt, azaz december 3-áig befejezik az építkezést. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett: nemrég a Tápai főcsatorna befedése indult el. Jövőre a tervek szerint az iskola is megújul.

Szécsényi Rózsa, Tápé önkormányzati képviselője elmondta: régóta várták ezt a pillanatot. Ennél már csak azt várják jobban, hogy elkészüljön az épület. A védőnői szakszolgálatnak az önkormányzati kirendeltség udvarán lévő régi tűzoltószertárt alakítják át, amit legutóbb a megyei levéltár használt raktárnak. A két védőnő jelenleg a háziorvosi rendelő épületében dolgozik szűkösen. Igény mutatkozott egy önálló hely létesítésére, hiszen Tápén 300-400 három évnél kisebb gyereket nevelnek a családok. A kiválasztott épület megközelítés és akadálymentesítés szempontjából is alkalmas a célra. Bővítik, hogy a bejáratnál egy üvegezett részben hagyhassák az anyukák a babakocsikat. Onnan vihetik be a gyerekeket az akadálymentesített váróba, a rendelőbe és a mellékhelyiségbe. A védőnőknek külön irodát is létesítenek. Az épületet közművesítik, kívülről hőszigetelik, cserélik a tetőcserepeket és a nyílászárókat. A családok akár a parkosított udvaron is várakozhatnak.

(fotó: Iványi Aurél)

Bertók Zsolt a kivitelező vállalkozás nevében pontos és precíz munkát ígért.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szabó Sándor Szécsényi Rózsa Tápé védőnő