Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 4. 16:47 Forrás: MTI

MSZP: Inkább a Honvédkórházra és ne stadionra költsön a kormány

A szocialisták szerint nem a Videoton pályájára, hanem az egyre rosszabb helyzetben lévő betegellátó központra kellene költeni több mint hárommilliárd forintot.

Hirdetés

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten egy sajtótájékoztatón azt javasolta, hogy a kormány vonja vissza a stadion gyors befejezésére az országvédelmi alapból juttatott 3,3 milliárd forintról szóló döntést, és az összeget csoportosítsa át az egészségügyi intézménynek a legégetőbb gondjai kezelésére.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja azt is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséről.

A szocialista politikus szerint ma Magyarországon betegellátási válsághelyzet van, amit az orvosokat és az ápolókat leginkább érintő kivándorlási válság csak súlyosbít.

Hozzátette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátó részlege több mint kétmillió magyar gyógyulásáért felel, és az érintettek véleménye szerint azonnali, radikális beavatkozás nélkül októberre összeomlik. 

Kifizetetlen túlórák, orvos-, nővér- és eszközhiány, vezetői felmondás jelzi az utolsó segélykiáltásokat - sorolta a problémákat.

Harangozó Tamás szóvá tette, hogy a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot csoportosított át a kórháznak, ebben azonban nincs benne az elmaradt túlórapénz fedezete.

Kitért arra, hogy idén a Honvédelmi Minisztérium az országgyűlési szakbizottságtól 1200 milliárd forint értékű pályázatnál kért közbeszerzés alóli felmentést, de ezekből egyetlen forint sem jutott a Honvédkórháznak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Harangozó Tamás kórház MSZP Orbán-kormány Videoton
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés