Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 3. 22:28

Letörték az egyik dínó farkát a Móra-parkban

Letörték az egyik dínó farkát a Móra-parkban
Két hónapja állnak ott, Tüske eddig bírta a sorozatos rángatásokat.

Hirdetés

Nemrég névadó versenyt hirdetett a Rádió 88, a Facebookon kérték, hogy adjanak nevet a szegediek azoknak a dínóknak, amik a Móra-múzeum előtt állnak.

Rengeteg javaslat érkezett, amiből tizenhármat választott ki a zsűri, majd szavazásra bocsátotta azokat. Végeredményt hirdettek: a triceratopst ezentúl Tuloknak hívják, társait pedig Colosnak és Tüskének.

Tüske viszont nem sokáig örülhetett a nevének, nemrég ugyanis valakik kárt tettek a kiállított műdínóban: letörték a farkát.

A két hónapja a Móra-parkban álló dinoszauruszokat kamerákkal figyeli a múzeum, így felvételük van arról is, ahogyan egy egyedül arra járó férfi megrántotta és letörte Tüske farkát. Az esetnek előzménye is van: korábban egy kisebb társaság rángatta meg a dínót, ami ekkor sérülhetett meg úgy, hogy utána már könnyedén eltört.

Tüske farkának a legvége hiányzik, ahogy az ezen a fotón is látszik, amint a Szegeden láttalak elnevezésű Facebook-csoportba töltött fel Mészáros Melinda.

A múzeum vizsgálja a kár mértékét, és hogy miként lehetne helyreállítani a dínószobrot, ugyanakkor feljelentést is tettek ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

Az őshüllőket egyébként, a tiltó feliratok ellenére, eddig is rendszeresen fogdosták, és nem ritkán rángatták is a nézelődők, így bizonyos értelemben kisebb csoda, hogy eddig egyiknek sem esett semmi baja.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged televízió híradójának riportját a dínók elnevezéséről!

És egy kommentár nélkülit Tüske megrongálásával kapcsolatosan!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz kiállítás Móra Ferenc Múzeum rongálás