Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 2. 09:56

Becsöngetnek: a rendőrök is készülnek az új tanévre

A nyári szünet után, hétfőn reggel több ezer szegedi általános és középiskolásnak kezdődik meg az új tanév. Az iskolák környékén kialakuló nagyobb forgalom miatt a szegedi rendőrök az idén is segítik az iskolakezdést.

Hirdetés

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tanévkezdéssel kapcsolatosan az iskolák környékén kialakuló nagyobb forgalom veszélyeire is felhívja a közlekedők figyelmét.

A nyári szünidőt követően a gyermekek szétszórtabbak, figyelmetlenebbek, ezért fontos, hogy a járművezetők fokozott óvatossággal közelítsék meg az iskolák környékét. A korábbi hetekhez képest az intézmények környezetében jelentősebb forgalomra kell számítani.

A rendőrség nagyobb türelmet kér a sofőröktől, főként reggel, a tanórákat megelőző, valamint délután, a tanítást követő időszakban.

Érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat

  • Ne megszokásból vezessenek, legyenek türelmesek és körültekintők.
  • Fontos a megállást és várakozást tiltó táblák utasításának betartása, az iskolák környékén kialakuló torlódások elkerülése érdekében. Az órakezdés előtt időben induljanak el a gyermekekkel, a szabályos parkolást követően gyalogosan közelítsék meg az intézményt.
  • A balesetek megelőzése szempontjából fontos szerepe van a szülői példamutatásnak. A rövid séta alatt beszéljenek a gyermekeknek a szabályos közlekedésről, felhívhatják figyelmüket a veszélyekre.

A rendőrök az iskolák környékén, nagyobb közlekedési csomópontoknál segítő jellegű intézkedésekkel is biztosítják a forgalom folyamatosságát, a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Képünk illusztráció

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskola közlekedésbiztonság rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés