Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 1. 20:41

Gumikacsák úsztak a Gyermekklinikáért

Képgaléria
Idén harmadik alkalommal indult neki 5000 gumikacsa a Tiszán, hogy segítsen. A Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny bevételeiből az SZTE Gyermekklinika Intenzív Osztályát támogatják a szervezők.

Hirdetés

Az első két alkalommal is nagy sikert aratott a Gumikacsa Verseny, idén pedig elkelt mind az 5.000 kacsa. 500 forintért bárki vásárolhatott magának egyet a sárga gumiállatok közül. A befolyt pénzből a szervező Rotary Club Szeged Dóm az SZTE Gyermekklinika Intenzív Osztályát támogatja.

A szervező Gortva-Kónya Mónika, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke elmondta, egyre többen csatlakoznak ehhez a játékos jótékonysági kezdeményezéshez.

Az első évben 1,6 forint adomány gyűlt össze, amelyet Gyermekklinika Sebészeti Osztályának adományoztak. A második évben a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületét támogatták 1,2 millió forinttal.

Szerencsére nagyon sokan voltak idén is, akik támogatták a kezdeményezést. – tette hozzá.

Már hónapok óta lehetett kacsa adományjegyeket vásárolni, de voltak olyanok is, akik az utolsó pillanatban szombat délután a helyszínen vásárolták meg a maguk gumikacsáját. Makai Éva a családjával látogatott a Partfürdőre. Elmondta, máskor is támogattak már hasonló kezdeményezéseket, legutóbb például a Bohócdoktorokat. Most a vásárlással a gyermekklinikát szeretnék segíteni, valamint a gyerekeknek is egy jó ajándék a kacsa. Összesen kettő gumiállatot vettek és reménykedtek, olyan helyen végeznek majd a versenyben, hogy nyernek velük.

Mert nem csak a Gyermekklinika nyert a kezdeményezéssel, hanem az első 150 helyen beérkező gumikacsa tulajdonosa is értékes nyereményekkel lett gazdagabb. Az ötezer állatkát egyszerre indították el a Tiszán és 15 perc „heves verseny után”érkeztek a célba a leggyorsabbak.

A „küzdelmet” nagyon sokan követték végig a parton állva. Komáromi Krisztián feleségével, Hajnival és kislányával jöttek megnézni a gumikacsák úsztatást. Hajni elmondta szeretnének segíteni a Gyermekklinikának és ezért is vásároltak kacsajegyet. És bíznak abban, a gyorsabbak közül sikerült választaniuk.

A nézők között ott volt Kardos Kálmán az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója is, aki elmondta összesen 8 jegyet vásároltak és most izgatottan várták, milyen helyezést érnek el a sárga gumiállatkáik.

A leggyorsabb gumikacsa végül a 635-ös volt, amelynek a gazdája egy Xbox-szal lett gazdagabb. De nem csak ő, hanem a többi 149 győztes, illetve valamennyien, akik segítette a Gyermekklinikának, jó kedvűen indultak haza a versenyt követően.

Fotók: Rotary Kacsaverseny Facebook oldala

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gortva-Kónya Mónika gumikacsa jótékonyság kacsa Rotary Club Szeged Dóm SZTE Gyermekklinika Intenzív Osztálya verseny
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés