Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A belváros szívében a vártnál hamarabb befejezték az utak aszfaltozását: ilyen lett a Széchenyi tér és a Nagy Jenő utca
Szegeden 2018. augusztus 31. 21:15

A belváros szívében a vártnál hamarabb befejezték az utak aszfaltozását: ilyen lett a Széchenyi tér és a Nagy Jenő utca

Képgaléria
Már a hétvége előtt befejezték a munkát: elkészült a Belvárosi híd és a Széchenyi tér új burkolata, a Nagy Jenő utca pedig új útalapot is kapott. Ezen a környéken adottak a feltételek a zökkenőmente tanévkezdésre.

A környezetgazdálkodási cég arra kérte a kivitelezőt, hogy még az iskolakezdés előtt fejezzék be az utak felújítását. A munkák csütörtökre virradó éjjel fejeződtek be, hajnalra már a forgalmi rendet is helyreállították. Az elmúlt egy hétben a Széchenyi tér déli oldalának egyik sávját, és a Belvárosi híd aszfaltját újították fel, a Nagy Jenő utcában viszont útalapot is készíteni kellett.

„Kiderült, hogy a Nagy Jenő utcának nincsen normális útalapja. Ezért ott betonozni is kellett. Ez egyébként egy ad hoc döntést igényelt abban a pillanatban. Aznap délután, amikor a marás megtörtént, kiderült, hogy nem megfelelő az alap, ezért plusz néhány napba még belekerült ez a munka. A forgalmi rendek helyre állnak most már, a parkolási rendek is helyre fognak állni péntek reggelre, és így hát az ígért időre, az iskolakezdésre helyre fog állni a forgalom.”

– mondta még csütörtökön a Szeged TV-nek Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója.

A most elkészült betonalap révén abban bíznak, hogy az út hosszabb ideig fogja bírni a buszok és trolik terhelését, mint korábban. Bár a belváros szíve elkészült, maradnak még munkák őszre is. A Móravárosi körútra vonult át a teljes gépsor, szeptember közepére pedig a Retek utca teljes felújítását végzik majd el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Jenő utca Széchenyi tér útfelújítás