Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 31. 20:44

Palacsinta mosolyért cserébe

Képriport
Nyárbúcsúztató családi délutánt rendeztek Fodorkertben a határvidéken: a tízemeletes panelek és a családi házak közötti játszótér és aszfalt sportpálya ezúttal is remek helyszín volt.

Hirdetés

– Zolika! Nehogy eless nekem! Nem az életedért futsz, csak egy Sport szeletért! – hívta föl édesanyja a fia figyelmét arra, a testi épsége is van olyan fontos, mint az édesség. De Zolikát ez nem érdekelte. Mindent beleadva futotta le az alsósoknak kiírt sprintverseny távját, hogy aztán vigyorogva gyűjtse be a csokit. Ekkor már édesanyja is mosolygott, ő puszival jutalmazta sportos gyermekét. A sprintverseny egyik volt csak azoknak a testmozgásoknak, amikkel a Fodorkertben és a környéken élő gyerekeket várták a Murányi és a Tölgyes utca sarkán lévő játszótérre, aszfaltos sportpályára, a fitneszpark mellé.

Kattintson nyitóképünkre, nézze meg galériánkat!

Noha isteni a környék, közel van minden és mindenhez, mégis, Fodorkert egy kicsit kívül esik mindenen: egy részét a 2014-es önkormányzati választások előtt „csatolták” Petőfitelephez, így a két városrésznek együtt kell működnie, ami egy kicsit a Fodorkertből tűnik nehezebbnek, hiszen „minden” Petőfitelepen van. Épp ezért gondolta azt Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője, hogy a művelődési ház dolgozóival összefogva nyárbúcsúztató szervez ide. Harmadszor jöttek ki, harmadszor is nagy siker volt. A palacsinta csak egy mosolyba került, a vattacukor 400 forintba. Az ugrálóvár telt házas volt, az arcfestésnél is sorba állt a gyerekek Fellépni két tánccsoportot hívtak: a Kozmosz Táncegyüttes és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió különböző korcsoportú táncosait. Minden bemutató alatt hatalmas volt a sivalkodás, az ováció.

– Az a fontos, hogy az emberek fölismerték, hogy a saját környezetükben legyen egy olyan esemény, amelyet magáénak érez. Ennek a jelentőségét egyébként nem itt, Szegeden tapasztaltam meg, mert itt valahogy ez teljesen természetes volt mindig, hanem vidéken. Klárafalván hosszú éveken át nem volt falunap, de az ott élők kikövetelték, és most megint lesz, mert kikövetelte a közösség. A civilek megcsinálták. És ez nagyon jó dolog. Ide visszatérve az volt a fontos, hogy Szénási Róbert is és a petőfitelepi civil élet aktív szereplői, a művelődési ház dolgozói egyből fölismerték, nekik kell tenni, segíteni, bevonni a fodorkertieket, hogy legyen itt valami. És azóta ez működik – mondta a családi délután kilátogató Szabó Sándor országgyűlési képviselő.

Ekkor már javában tartott a – mint utólag kiderült – délután legjobban sikerült „műsorszáma”, a Reiner Betty és társai vezette zumba, amelyen a gyerekek simán leugrálták az anyukákat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Szabó Sándor Szénási Róbert Fodorkert