Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 31. 09:29

Adjon nevet a múzeum dinoszauruszainak!

Dinó névadó versenyt hirdet a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A dinoszaurusz-kiállítás apropóján három óriási dinó-modellt helyeztek el a múzeum előtt, akiknek most a Facebookon keresztül keresnek nevet.

Hirdetés

A július óta látható dinó-kiállítás három dinoszaurusza olyan nagyméretű, hogy nem fértek be az épületbe, ezért a múzeum előtt helyezték el őket. Az állatok nagy sikernek örvendenek, rengetegen fotózkodnak, szelfiznek velük.

A múzeum úgy döntött, hogy ideje a népszerű dinóknak nevet keresni, ezért névadó versenyt hirdettek a közösségi médiában: egy triceratops, egy mamenchisaurus és egy brachiosaurus várja most nevét. A névadásba bárki bekapcsolódhat: a Móra Ferenc Múzeum Facebook oldalán keresztül lehet neveket javasolni, a nyertes névadókat pedig múzeumi belépőjegyekkel jutalmazzák majd.

Már eddig is nagyon sok névjavaslat érkezett. Német Rita szerint Tiszaszaurusz, Rakpartoszaurusz és Szegedoszaurusz legyen a nevük. Boldváry Zoltán hétköznapivv neveket javasolt nekik: Sanyi, Berci és Joci. De a legjobb Czene Balázs javaslata (aki minden bizonnyal nagy Ibrahimovic rajongó), szerinte: Zlatan, Ibrahimovic, a király legyen a három dinó neve.

A névadó versenyben a Móra Ferenc Múzeum a Rádió 88-cal működik együtt, akik kitelepülnek a múzeumhoz augusztus 31-én délelőtt. A verseny nyertes neveinek kihirdetését és a jelképes névadó „ünnepséget” élő adásban követhetik majd figyelemmel a hallgatók.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: dinoszaurusz Móra Ferenc Múzeum név
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés