Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 30. 14:19

Laptoppal és teli pénztárcával is járunk piacra, majd elhagyjuk

Ön mit tenne, ha találna egy pénztárcát kétszázezer forinttal? A Mars téri piac kofája leadta a piacigazgatóságon. Három hónapig keresték a gazdáját. Végül meglett, az idős hölgy ma visszakapta kisebb vagyonkáját.

Hirdetés

Még májusban hagyta el egy piacozó a pénztárcáját a Mars téren, benne kétszázezer forinttal. Egy évek óta itt áruló sándorfalvi őstermelő megtalálta és leadta a piac titkárságán, majd valóságos nyomozás kezdődött, hogy megtalálják a tulajdonost.

– A tárcában semmiféle irat nem volt, mindössze egy papír fecni, rajta két elmosódott telefonszámmal. Ezeket próbáltuk beazonosítani és hívogatni. A próbálkozásainknak mostanra lett eredménye, az egyik felhívott férfi végül nyomra vezetett bennünket. Kiderült, a tárca egyidős, nyugdíjas hölggyé, akinek ez az összeg egy kisebb vagyont jelenthet – mondta el Német István, a piacot üzemeltető cég ügyvezetője.

Az idős hölgy tegnap délben, miután egyértelműen beazonosították, hogy ő hagyta el a pénztárcát, egyik a családtagja kíséretében át is vette azt, benne a kétszázezer forinttal.

Németh István azt is elárulta, valóságos talált tárgyak hivatala néha a Mars téri iroda, annyi mindent elhagynak vásárlás közben a szegediek. Többek között találtak már pénztárcát, igazolványokat, kulcscsomókat, mobiltelefonok pedig szinte naponta bukkannak fel az elhagyott tárgyak között.

– Olyan is volt már, hogy valaki a laptopját hagyta el a piacon. Természetesen ezeket a tárgyakat egy darabig megőrizzük, és próbáljuk visszajuttatni a jogos tulajdonosához, akik ha figyelmesebbek lennének, és jobban vigyáznának az értékeikre magukat sok kellemetlenségtől, minket pedig sok pluszmunkától kímélnének meg.

Szerencsére nemcsak feledékeny, de becsületes emberek is vannak a Mars téren.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mars téri piac pénz talált tárgy

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés