Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 30. 11:22

Zebrát festenek a Vajda utcai kereszteződésbe, Szőregen új út épül

Elsősorban közúti közlekedést érintő témák szerepeltek a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésének napirendjén. Elhangzott, a Tisza Lajos körút rekonstrukciója a közművek felújítása miatt csúszik.
Hirdetés
Hirdetés

Új út épül Szőregen, ugyanis a jövőre elkészül a Dél-Alföldi Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékudvara a városrészben. Ezért van szükség a Gyár utca, Magyar utca, Palackozó utca útvonalon egy új közlekedési útvonal kiépítésére. Az építkezés várhatóan a jövő év elején kezdődhet meg.

A Tisza Lajos körúton javában zajlanak a felújítási munkálatok, így némileg módosítani kell a 8-as, 9-es és 19-es trolibuszok menetrendjét. Ez az alacsony padlós járatokat érinti, de továbbra is biztosítja az SZKT Kft. minden órában ezeket a járműveket. A menetrend-módosítás szeptember 1-jétől érvényes, és minden érintett buszmegállóban jelzik a változásokat az illetékesek.

A felújítással kapcsolatban a bizottság tagjai arról érdeklődtek, meddig tartanak még a nyáron elkezdett munkálatok. Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, hogy a beruházás megkezdése előtt egy évvel jelezték az érintett szolgáltatóknak, hogy módjuk lesz hozzáférni a közműveikhez, ám sokan az utolsó pillanatban jelentkeztek, hogy szeretnének felújítást vagy fejlesztést végezni a területen. A közművekhez a rekonstrukció után legalább öt évig csak rendkívüli esetben férhetnek hozzá, így most a szolgáltatók igyekeznek minden fontos munkát elvégezni. Nagyrészt ennek köszönhető a felújítás elhúzódása.

Eldőlt, hogy nettó 140 millió forint szükséges a Kolozsvári tér felújításához. A bizottság ezért pluszforrást szavazott meg a munkálatok finanszírozásához. A kivitelező a szerződés megkötése után rövidesen hozzáfoghat a munkálatokhoz.

Parkolóhelyek kialakítását kérik a Nyitra utca 15–19 alatti lakosok, ugyanis az itteni trolibusz végállomás miatt az itt élők autói számára nem maradt hely. A bizottság arról döntött, hogy felkéri az illetékes irodát, készítsen tanulmányt arról, hogyan lehetne orvosolni a problémát.

Végül egy jó hír a felsővárosiaknak. Gyalogos átkelő létesül ugyanis a Kereszttöltés utca és a Vajda utca kereszteződésében. Az új átkelő azért jöhet jól, mert rövidesen felépül a közelben a városi fedett uszoda, és ezért megnő az átmenő járműforgalom ezen a szakaszon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Szentgyörgyi Pál SZKT Tisza Lajos körút