Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 30. 09:22

Minden ellenőrzött iskolaszer biztonságosnak bizonyult

Jó eredményt hozott a tanévkezdés előtt elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat: a negyven különböző színes ceruza-, vízfesték- és gyurmakészlet mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált vegyipari laboratóriuma az iskolaszerek ólom-, kadmium- és réztartalmát vizsgálta, ezek a korábban színezőanyagként használt fémek ugyanis határérték feletti mennyiségben egészségkárosodást okozhatnak. Az ellenőrzött színes ceruzák, vízfestékek és gyurmák mindegyike megfelelt a követelményeknek. A biztonságosnak bizonyult termékek tételes listáját itt meg is tudja nézni.

A minisztérium a gyermekek védelme érdekében tartotta különösen fontosnak a tanszerek szeptemberi iskolakezdés előtti vizsgálatát. A családok jellemzően a nyár végén, ősz elején szerzik be azokat az iskolai készleteket, amelyeket aztán a diákok az egész tanévben használnak. A laborvizsgálatokkal a vásárláskor puszta ránézéssel meg nem állapítható veszélyforrások is feltárhatók. A minisztérium a kedvező eredményeket követően is folyamatosan figyelemmel kíséri a szaküzletek, áruházak kínálatát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelem iskolaszer tanszer vizsgálat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés