Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 29. 09:31

Közönségtalálkozó zárja Náray Tamás tárlatát

Közönségtalálkozóval és Náray Tamás személyes tárlatvezetésével zárul a világhírű divattervező Reök-palotában látható tárlata kedden este. Ezt követően, szeptember 20-án Mihályfi Ernő műgyűjteményének legérdekesebb darabjait állítják ki a palotában.

Hirdetés

Július közepén nyílt meg a világhírű divattervező, Náray Tamás festői munkásságát bemutató kiállítás a Reök-palotában. Bár kevesen tudják, Náray a divattervezés mellett már több mint 15 éve fest.

Ma már komoly nemzetközi gyűjteményekben is megtalálhatók már alkotásai. Többek közt Németországból, Spanyolországból, Svájcból és Ausztriából érkeztek festmények a Reök-palotába a gyűjtőktől, de új, kifejezetten a szegedi tárlatra készült alkotásokat is láthattak az elmúlt másfél hónapban a látogatók.

Szeptember 4-én, kedden tárlatvezetéssel és közönségtalálkozóval zárják be a Náray-kiállítást. Este 6 órától Nátyi Róbert művészettörténész és az alkotó, Náray Tamás személyes tárlatvezetésen beszélnek az alkotásokról. Ezt követően este 7 órától Náray Tamás Zarah című első kötete kapcsán rendeznek író-olvasó találkozót, amelynek Szily Nóra lesz a műsorvezetője.

A Náray-tárlatot szeptember 20-án követi újabb kiállítás a Reök-palotában. Akkor a Mihályfi Gyűjteményből nyílik tárlat, amelyet november 4-ig tekinthetnek majd meg a látogatók.

A gyűjtemény létrehozója, Mihályfi Ernő 1898. szeptember 3-án született a Nógrád megyei Béren. Publicistaként kora számos képzőművészéről írt elismerő tanulmányt. Munkája során több grafikussal, festőművésszel, szobrásszal kötött ismeretséget, barátságot, így művészetkritikusi tevékenysége mellett Mihályfi Ernő kiemelkedő műgyűjteményt hozott létre, szisztematikusan felkutatva a századfordulótól az 1960-as évek végéig terjedő időszak jelentős magyar alkotóinak műveit.

E – biztos ízléssel és érzékkel kialakított – gyűjtemény átfogó, érzékletes képet nyújt a XX. század első felének legjellegzetesebb hazai művészeti tendenciáiról.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Náray Tamás Reök palota
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés