Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 29. 08:37

Elbontják a Kossuth Lajos sugárúti csőhidat

Képriport
Mire fölkel szeptember 1-jén, már nem lesz ott a vasszerkezet a volt ruhagyárnál.

Hirdetés

Már augusztus 30-án megkezdődnek az előkészületek

A Magyar Közút részletes ütemtervet küldött a bontásról, íme:

A bontási és a daruzási munkák idejére az 5-ös főút a jelzőlámpás körforgalom, illetve a Damjanich utca–Teréz utca csomópontok között le lesz zárva a forgalom elől. A munkák idejére ezen kívül az érintett szakaszok jelzőlámpáit sárga villogó üzemmódra állítják át.

Augusztus 30-án 18 órakor a szélső leálló sávok lezárják a munkaterülethez kapcsolódóan. Augusztus 31-én 20 és 23 óra között, valamint szeptember 1-jén reggel 4 és 6 óra között a forgalom egy-egy sávon haladhat. Augusztus 31-én 23 órától szeptember 1-jén 4 óráig teljes útzár lép életbe. A teljes útzár ideje alatt a közúti forgalmat mindkét irányban a Vásárhelyi Pál utca–Pulz utca–Teréz utca nyomvonalra terelik el. A Kossuth Lajos sugárút gyalogos járdáját a Puskás utca és a Damjanich utca–Teréz utca között mindkét oldalon lezárják. Az oszlopok bontására is ezen az éjszakán kerül sor, a helyreállítási munkák későbbi időpontban várhatóak, azonban az már forgalomkorlátozással nem fog járni.

A Kossuth Lajos sugárúton a Puskás utca és a Damjanich utca–Teréz utca csomópontok között 2018. augusztus 30-án, csütörtökön 18 órától szeptember 1-jén reggel 6 óráig tilos lesz megállni, a tilosban parkoló autókat el fogják szállítani.

 

Korábban írtuk:

Vasszörnynek nevezni talán túlzás, mondjuk inkább – átvitt értelemben – célszerszámnak, amelyet már jó ideje nem használnak, mert nincs mire. Amíg volt ruhagyár, addig fontos szerepe volt: a távfűtő csöveket vitte át a Kossuth Lajos sugárút fölött. Az egykori hőerőmű csöveinek beton tartóoszlopai is láthatók még a sugárút páratlan oldalán álló épület mellett, lásd galériánkat.

Ezt a tartóhidat bontják el szeptember 1-jén a tervek szerint 0:30 és 3:30 között. A munkálatokat a Nemzeti Közművek saját költségén végzi el.

A vasszerkezet évek óta használatlanul rozsdásodik a Damjanich utcai villamosmegálló fölött. A Magyar Közút Nonprofit Zrt., a szegedi önkormányzat és az NKM Áramszolgáltató Zrt. egyeztetése nyomán kiderült, hogy a csőhíd feltételezett utolsó tulajdonosa egy olyan cég, amely megszűnt, a cégjegyzékből törölték. Ezért a közút, az önkormányzat és az áramszolgáltató közösen úgy döntött, nem várnak akkor tovább senkire és semmire, elbontják a hidat:

  • a Magyar Közút az állami közutakat érintő ideiglenes forgalomtechnikai feladatokat díjmentesen biztosította,
  • a szegedi önkormányzat intézkedett a szükséges engedélyekről,
  • az NKM Áramszolgáltató Zrt. pedig kifizeti a csőhíd bontásával járó teljes költséget.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Közút NKM Áramszolgáltató Zrt.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés