Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 27. 11:46

Fesztiválfeeling, felszabadulás, önfeledt vidámság: ünnepelt az 50 éves SZIN

A nagy hagyományokkal bíró bulin, az ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napokon számos olyan dolog történt, ami eddig még soha, a nézőszám pedig átlépte a 100 ezres határt.

Hirdetés

Soha nem történt meg a fesztivál életében például, hogy egy külföldi headliner lemondja a koncertjét. Idén sajnos Sean Paul egy porcsérülés miatt nem tudott színpadra lépni. A sztár nagyon sajnálta, hogy le kellett mondani a koncertet és egy elnézést kérő levelet is küldött a szervezőknek és a közönségnek, amiben azt írta, hogy a fájdalomtól már sajnos nem tudott tovább dolgozni.

Szeretném a legjobb show-t bemutatni nektek, de ezt nem tehetem, amíg fel nem épülök, de mindent megteszek, hogy minél hamarabb koncertezhessek nektek

– üzente az előadó, aki minden jót kíván rajongóinak és bízik a mihamarabbi találkozásban.

Nem történt még a SZIN életében olyan sem, hogy egymás után két nap is teltházas legyen a fesztivál. Idén a Pet Shop Boys napján is megtelt a Partfürdő, és annak ellenére, hogy a szombati főhős, Sean Paul lemondta a koncertjét, a SZIN zárónapja is teltházas lett.

– Érdekes, hogy bár már péntek koradélután köztudottá vált, hogy nem jön a szombati headliner, ennek ellenére annyi jegy elkelt a zárónapra, hogy már péntek éjszaka le kellett állítani a jegyeladást – mondta Kolonics Erika főszervező. – Nemigen volt még olyan fesztivál, ami egy ilyen headliner lemondása után is jegyeladási rekordot produkált, ez csak azt jelentheti, hogy a SZIN-feeling önmagában is vonzó.

Ezt erősíti meg a közönség véleménye is, amihez egy ki adalék a közösségi oldalon megjelent poszt, ami azoknak üzent, akik esetleg fanyalogtak, hogy Sean Paul lemondta koncertjét „Nem hallottak még arról, hogy fesztiválfeeling, felszabadulás, önfeledt vidámság?” – kérdi a poszt jegyzője.

A Pet Shop Boys is beleszeretett a SZIN-be, majdnem egy dupla koncertet is adtak, pótolva Sean Paul hiányát. És nemcsak a fesztivál, de Szeged is kedvencükké vált, olyannyira, hogy korábban Pestre akartak visszautazni a koncertjük után, végül azonban egy szegedi szállodában töltötték az éjszakát.

Idén volt a SZIN-en a legtöbb programhelyszín, majd húsz helyen pörögtek a programok a Tisza-parti fesztiválon. A Borsodi Nagyszínpad is az eddigieknél nagyobb méreteket öltött, a helyszín játéktere a Sziget nagyszínpadának méreteivel vetekedett.

(fotó: Iványi Aurél)

Gazdára talált egy 0 kilométeres fullextrás Nissan Micra is a SZIN zárónapján. Történt ugyanis, hogya szervezők nyereményakciót hirdettek a fesztivállátogatók között, és a szerencsés nyertes egy gépkocsit nyert, amit egy évig használhat és minden költségét a SZIN állja. A Wellhello zárókoncertje előtti sorsoláson egy 45 éves SZIN-fan volt a legboldogabb, aki Angliából csak a fesztivál miatt jött haza, és ő hajthatja egy évig a Nissan Micrát.

Az első 50 éven tehát már túl van a SZIN, most jöhet a következő fél évszázad!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: partfürdő Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2018
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés