Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. augusztus 27. 10:26

Czeglédy Csaba ötvenmillióért kijöhet a börtönből

A Szegedi Járásbíróság ötvenmillió forint óvadék letétele esetére elrendelte Czeglédy Csaba letartóztatásának megszüntetését és egyben bűnügyi felügyeletét a lakóhelye szerinti ingatlanra.

Hirdetés

A Csongrád Megyei Főügyészség közleménye szerint „a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított és védője által előterjesztett, óvadék letétbe helyezési kérelem tárgyában hozott döntést, mely szerint 50 millió forint letétele esetére a gyanúsított előzetes letartóztatását megszünteti, és négy hónapi időtartamra bűnügyi felügyeletét rendeli el a gyanúsított lakóhelye szerinti ingatlanra. A végzés indokolása szerint a bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének feltételei közül mind az eljárás meghiúsításának a veszélye, mind a bűnismétlés veszélye fennáll, azonban a gyanúsított által fizetendő és a bűncselekmény tárgyi súlyához kellően igazodó óvadék a bűnügyi felügyelet elrendelésével alkalmas a bírói engedélyes kényszerintézkedést megalapozó okok kiküszöbölésére, nem szükséges a továbbiakban a letartóztatás fenntartása.

A Csongrád Megyei Főügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezést jelentett be, annak megváltoztatása, és az óvadék letétbe helyezésére irányuló kérelem elutasítása érdekében. A főügyészség álláspontja szerint a gyanú tárgyát képező bűncselekmény jellege, bűnszervezetben történő elkövetése, a gyanúsítottak egymáshoz való viszonya, valamint Czeglédy Csaba büntetőeljárás során tanúsított magatartására figyelemmel enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedéssel sem a bűnismétlés veszélye, sem pedig az eljárás meghiúsításának a veszélye nem küszöbölhető ki. Hivatkozott továbbá a fellebbezésében a főügyészség a Szegedi Törvényszék azon végzésére is, amely a letartóztatás 2018. szeptember 5-éig történő meghosszabbításával kapcsolatos fellebbezést bírálta el. A törvényszék ezen végzésében ugyanis lényegében az ügyészi fellebbezéssel egyezően adta indokát annak, hogy miért kizárt enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazása Czeglédy Csaba vonatkozásában.

Mindezeken túlmenően a Csongrád Megyei Főügyészség figyelemmel arra, hogy Czeglédy Csaba letartóztatása 2018. szeptember 5-én letelik, indítványt tett a bíróság felé a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csaba óvadék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés