Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 26. 19:43 Forrás: mti, nepszava

Végső búcsút vettek Székhelyi Józseftől

Képriport
A Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatóját 71 éves korában ragadta el a halál. A Jászai Mari-díjas színművésztől a Kozma utcai izraelita temetőben köszöntek el szerettei vasárnap délután.

Hirdetés

Családtagok, kollégák és tisztelők kísérték utolsó útjára Székhelyi Józsefet a Kozma utcai temetőben: a színészt augusztus 26-án temették el, a búcsúszertartáson beszédet mondott Gyémánt László festőművész, Szacsvay László színész, és  Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány elnöke is

A színésznél tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot, a betegséget pedig a többszöri kemoterápiás kezelés sem tudta megfékezni. A búcsúztató szertartás előtt Székhelyi József kedvenc dalai szóltak, a művész erről még maga rendelkezett.

Székhelyi 1971-ben végzett Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a kecskeméti Katona József Színházban kezdett dolgozni. 1979-ben átszerződött a fővárosi Nemzeti Színházba, 1983-ban a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház tagja lett, majd 1994-től Sopronba szerződött. 1998 óta a Soproni Petőfi Színház és a budapesti Nemzeti (2000 óta a Pesti Magyar Színház) munkatársa. 2003 és 2008 áprilisa között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. 2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja – írja életrajzi összefoglalójában a Wikipedia.

Szeged Megyei Jogú Város saját halottjának tekinti Székhelyi József színművészt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Székhelyi József temetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés