Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 25. 22:20

Kár idegeskedni! Vízibombacsatával minden megoldható!

Stresszelni egy fesztiválon? Hát... De ha már így van, a SZIN-en bőven volt lehetőség arra, hogy mindenki levezesse valahogy a feszültséget.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek a Vörös zsaru című film (producer Andy Vajna) klasszikus poénjára, amikor az aranyhalakat etető New York-i rendőrkapitány megkérdi a hozzá vezényelt szovjet rendőr századostól (Arnold Schwarzenegger), náluk hogyan oldják a stresszt. Danko százados katonásan csak annyit mond: Vodkával. Voltak a SZIN résztvevői között is olyanok, akik az orosz vonalat követve tömény italok segítségével lazítottak a Partfürdőn, ám találhattunk sokkal „lájtosabb”, sőt, sok tekintetben hasznosabb lehetőségeket is a feszültség levezetésére.

Szombat délután például a Tesis Buli szervezésében kőkemény vízibombacsata bontakozott ki a nagymedence mellett. Körülbelül ötezer vízzel megtöltött lufit vagdostak egymáshoz a fiatalok. A csata hevességét jellemzi, hogy alig tartott öt percig a viaskodás. A lényeg, hogy mindenki beleadott apait-anyait, így távoztak a testéből a felhalmozott indulatok, ugyanakkor az ellenfelekben sem okoztak maradandó sérüléseket, legfeljebb felfrissítette őket a testükön szétfröccsenő víz. Ez lényegében a Dóm téren évről évre megrendezett párnacsata nedves változata. Itt ráadásul nem kell a tollat összesepregetni a viadal végén, a szétfröccsent víz ráadásul jól jött a hőségben kiszáradt talajnak.

A medencében lehetett azonban igazán hódolni a relaxáció örömeinek, ugyanis a vízibombázók után azonnal habparti következett. Egy különleges berendezés pillanatok alatt elborította habbal a fürdőzőket, akik ettől nem csak felfrissültek, de azonnal labdázni támadt kedvük. Voltak pólós lányok is a medencében, így lényegében egy röplabdamérkőzés és vizespóló verseny kereszteződését láthatta a közönség a Partfürdő nagymedencéjében. Nem jobb módszer ez a feszültségek levezetésére, mint egy üveg vodka?

Megkérdeztük Jávorszky Ivánt, a fesztivált szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjét, ő mit ajánlana, hogyan vezessék le a fesztiválozók feszültséget, ha éppen nem szeretik a vizes elfoglaltságokat. Ő a büntetés-végrehajtás mobil zárkáját ajánlotta megtekintésre. Ha oda bekerül valaki, biztos megnyugszik egy időre. Ha pedig véletlenül túl sok vodkát ivott, és arra ébred a zárkában, hogy a mobil építményt már feltették egy teherautó platójára, akkor dörömböljön teljes erejéből, mert visszaviszik a cellát az eredeti helyére, biztos sok feszültség gyülemlik fel benne, mire végre újra kiszabadul.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: partfürdő Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2018
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés