Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bite István: Közösen főzünk, takarítunk, és ápolom a feleségem, ha úgy alakul
Szegeden 2018. augusztus 25. 10:50

Bite István: Közösen főzünk, takarítunk, és ápolom a feleségem, ha úgy alakul

Képriport
Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a napokban a szegedi Bite István, aki nagyon szeret piacra járni, és szívesen végzi otthon a házimunkát.

Hirdetés

Az 1928. augusztus 18-án született Bite István így mesélt az életéről: – Szegény családban születtem, egy évvel a nővérem után. Az iskoláimat technikumi érettségivel zártam. 1954-ben megnősültem, és három gyermekünk született. A feleségemmel immáron hatvannegyedik éve éljük közös életünket jóban és rosszban.

– 1973-ban felépítettük második családi házunkat, ahol gazdálkodtunk is. Eközben a Tátra téri templom építésében is aktívan részt vettem. Feleségem a három gyermekünk nevelése mellett varrónőként dolgozott. Később családot alapítottak és kirepültek a gyermekeink, ezért 2007-ben megváltunk a családi fészektől, és társasházi lakásba költöztünk.

Bite István a feleségével. Mészáros Tamás önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa a 90. születésnapján köszöntötte Bite Istvánt. Kattintson fönti képünkre, és nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– Negyvennégy év munkaviszony után mentem nyugdíjba. Harmincnégy hónapig voltam katona, őrmesterként szereltem le. A nyugdíj mellett még négy évig voltam portás a szegedi gyufagyárban.

– Nagyon szeretek piacra járni, bevásárolni, aktívan végzem a házimunkát a feleségemmel, aki a 91. évébe lépett. Gyenge egészségi állapota kicsit gátolja az itthoni teendőkben, ezért közösen főzünk, takarítunk, és ápolom őt, ha úgy alakul. Önzetlen türelemmel viseljük egymás egészségi gondjait. Mostanra már szépen gyarapodott a család, öt unokánk és egy dédunokánk született – mondta Bite István, aki nagyon hálás volt a köszöntésért.

Az önkormányzat nevében Botka László polgármester jókívánságait Mészáros Tamás önkormányzati képviselő adta át, a miniszterelnök nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte Bite Istvánt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Tamás nyugdíjas szépkorú Bite István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés