Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 23. 20:19

SZIN-es vakrandira is várják a fiatalokat a könyvtárosok

Képriport
Tudta, hogy 1980-ban 25 forint volt a SZIN belépő ára? És azt, hogy melyik fesztiválon énekelte Zalatnay Sarolta a Drága bakter urat? A Somogyi könyvtárosaitól most megtudhatja a SZIN-en.

Hirdetés

Augusztus 24-én, pénteken Pilcz Roland képregényrajzoló lesz a SZIN-es könyvtári stand vendége.

A rendezvény kísérőprogramjait évek óta hagyományosan gazdagító Dóm téri könyvtár sátránál idén is irodalmi, logikai és ügyességi játékokkal pihenhetik ki a koncertek fáradalmait a SZIN vendégei.

Kosztolányi-Németh Marianna könyvtárostól megtudtuk, a koncertek előtt és között szívesen játszanak a fiatalok és a kevésbé fiatalok a Somogyi sátrában. Ott jártunkkor is telt ház volt a Tisza-parti fák árnyékában megbújt sátorban.

A régebbi, töretlen népszerűségnek örvendő elfoglaltságok mellett – pentago, irodalmi légycsapó – a fiatalok idén kipróbálhatják a könyvtári autós kártyát, a QR-kódos játékot, vagy „tekerhetnek egy szusit”…

A Somogyi-könyvtár standjánál a SZIN történelmével is megismerkedhetnek a látogatók, kortörténeti dokumentumok, újságcikkek segítségével.

– Sok érdekességet gyűjtöttünk össze az ifjúsági napok történetéről korabeli dokumentumokból és hoztuk el játékos formában. Aki velünk tart, megtudhatja például azt, hogy 1976-ban lampionos felvonulást is rendeztek a Tiszán a fesztivál idején, vagy azt, hogy 1980-ban mindössze 25 forint volt a belépő, miközben ennek éppen duplájába került egy Piramis koncert – mondta Kosztolányi-Németh Marianna.

A játékosok idén sem távoznak üres kézzel, könyvajándékok és apró meglepetések is várják a résztvevőket. Nagy népszerűségnek örvend például a Könyves vakrandi, amelynek során egy becsomagolt, ismeretlen könyvet választhat a játékos kedvesének ajándékba, a többi a kibontás kiderül…

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál Somogyi-könyvtár Szegedi Ifjúsági Napok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés