Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 23. 13:36 Forrás: mti

Ujhelyi: csaknem húszezren vettek részt az EU jövőjéről rendezett konzultációban

Néhány hét alatt csaknem húszezren vettek részt az Európai Unió (EU) jövőjéről A mi Európánk címmel indított konzultációban, amelynek online szakaszát mostantól utcai aláírásgyűjtéssel egészítik ki - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő, az ellenzéki párt EP-kampányfőnöke.

Hirdetés

Mint mondta, az európai közösség "formálódik most is, a hétköznapokban", zajlik a gondolkodás arról, hogyan nézzen ki a következő nemzedékeknek stabilitást, biztonságot, fejlődést adó Európa, éppen ezért kérik mindenki véleményét e kérdésben, függetlenül attól, szimpatizál-e a szocialista párttal.

Szeretnénk, ha minél több magyarhoz jutnánk el - fogalmazott Ujhelyi, feladatuknak nevezve, hogy egyszerre képviseljék a haza érdekét uniós szinten és "hazahozzák" az európai értékeket Magyarországra.

Tüttő Kata, az MSZP elnökségi tagja az eddigi eredmények alapján arról beszélt: szinte minden válaszadó az EU tagjaként képzeli el Magyarországot, ahogy a többség úgy nyilatkozott, az eurózónához csatlakozást hatékonyabb eszköznek tartja a válságkezelésre, mint a jegybanki műkincsvásárlást.

A válaszokból az derül ki, hogy sokkal többen szeretnének kórházakra, felszerelésekre költeni, mint kisvasútra - közölte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Unió konzultáció Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés