Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 22. 11:51

SZIN-es koncerttel ünnepel a Csík Zenekar

Szegeden is koncerttel ünnepli megalakulásának harmincéves jubileumát a Csík Zenekar. Az autentikus népzenét magyar könnyűzenei feldolgozásokkal vegyítő, Kossuth-díjas együttes csütörtökön este lép fel a SZIN-en.

Hirdetés

– Minden este egy közös ünneplés. Sok koncertünk van, az augusztusunk is nagyon zajos, és igyekszünk úgy szerkeszteni a műsorunkat, hogy a közönség mindig hallhasson régebbi, újabb számokat is tőlünk, meg a legnagyobb sikereinket is – mondta Csík János, a zenekar vezetője, hegedűse, énekese az M5 kulturális csatorna hétvégi műsorában.

 

Majorosi Marianna énekesnő úgy fogalmazott, hogy élvezettel csinálják az együtt zenélést és mindannyiuk számára nagyon sokat adott az elmúlt három évtized, a közönség szeretete.

 

Az együttes augusztus 23-án este 7 órától a SZIN egyik nagyszínpadán zenél, másnap koncertet ad az ormánsági Kémesen a Bőköz Fesztiválon, szeptember első napjaiban Erdélyben játszik, októbertől a Felvidéken turnézik, december 28–29-én pedig dupla születésnapi estje lesz a Budapest Kongresszusi Központban.

Az autentikus népzenét magyar könnyűzenei feldolgozásokkal vegyítő, Kossuth-díjas Csík Zenekar 1993-ban készítette el erdélyi és magyar népzenét tartalmazó első lemezét Boldog szomorú dal címmel, a legutóbbi stúdióalbum, az Amit szívedbe rejtesz 2014-ben jelent meg.

Az együttes tagjai

  • Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika)
  • Bartók József (bőgő)
  • Csík János (hegedű, ének)
  • Kunos Tamás (brácsa, dob)
  • Majorosi Marianna (ének)
  • Makó Péter (szaxofon, tárogató, klarinét)
  • Szabó Attila (hegedű, gitár, ének)

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koncert Szegedi Ifjúsági Napok Csík Zenekar jubileum
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés