Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 22. 06:25

Önfeledt ugrálás a szellemvárosban: már meg is volt az első buli a SZIN-en

Képriport
A beköltözés után, kedden este, a nem hivatalos nulladik napon a Rádió 88 és a Hungi rendezte az első csapatást.

Hirdetés

Olyan volt a beköltözés utáni első éjszakán a Szegei Partfürdő, mint egy furcsa szellemváros: már állt az összes sátor, színpad és faház, sok helyen már égtek a fények, viszont szinte minden teljesen üres volt. Csak egyetlen, kisebb sátorból szólt a zene, onnan viszont teljes erőből: a hátsó, gazdasági bejárathoz közel lévő Hungi88 nevű helyszínen bulizhattak azok a bérletesek, akiknek annyira a lábukban volt már a bugi, hogy nem bírták kivárni a szerda délutáni kezdést.

A zenéket Reyez és Tálas Péter Csongor játszották, a kb száz-százhúsz fős, feltűnően fiatal közönség pedig úgy bulizott, mintha nem lenne holnap. 

Furcsa kettősséget eredményezett mindez: míg a bulisátorban mentek a nagy ugrálások, arrébb pár tíz méterrel olyan csend volt, hogy még a szegedi oldalon néha elhúzó autók hangját is simán hallani lehetett. A Hunig88 sátortól távolabbi részeken javarészt csak a biztonságiakkal, meg egy-két napágyban lazuló fesztiválozóval találkoztunk. Egyikük meg is jegyezte, hogy szerinte ilyenkor a legjobb hangulatú a fesztivál, egészen más atmoszférája van a Partfürdőnek, mint a következő napokban lesz.

Ebből a ritkán megtapasztalható hangulatból mutat meg talán egy keveset a fenti képre kattintva található galéria, benne a fesztiválterület két végén álló két nagyszínpaddal, amik így, ebben az állapotban egészen monumentális látványt nyújtottak a szegedi éjszakában.

Ma este már elkezdődik a hivatalos buli, a Borsodi Nagyszínpadon a The Bluebay Foxes kezdi a fesztivált 16:45-től, majd a Margaret Island, Majka & Curtis, Wilkinson és a Punnany Massif nyomják az első koncerteket, egészen éjjel fél 1-ig. A Pepsi Színpadon eközben az örök 15 éves rockereket várja a Kies, a Depresszió, az Alvin és a Mókusok és a Road, de lesz még az első napon a többi között Blahalouisiana-, Hiperkarma-, Paddy and the Rats-, Parno Graszt-, Szabó Balázs-, és Gőzerő-koncert is, és ezen az éjszakán lesz hallható a Faithless dj-szettje, és Sterbinszky Károly duplakezes csapatása is.

Jó szórakozást, ott találkozunk!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál nyár Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2018
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés