Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 21. 08:37

Szegedi kiválóságok augusztus 20-i kitüntetései

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket adtak át többek között a közélet, a tudomány, a sport, a kultúra és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek.

Hirdetés

Szegedről öt egyetemi oktató és egy táncművész munkásságát ismerte el a kormány.

Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetésben részesült

  • Dr. Hatvani László Széchenyi-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézete Analízis Tanszékének professor emeritusa.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést kapott

  • Dr. Martinek Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, volt közkapcsolati rektorhelyettese,
  • Dr. Pukánszky Béla, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Gyógypedagógus-képző Intézetének intézetvezető egyetemi tanára.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült

  • Dr. Törőcsikné Dr. Görög Márta, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Civilisztikai Tudományok Intézetének intézetvezető egyetemi tanára,
  • Dr. Varga Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának általános és gazdasági dékánhelyettese, az egyetem Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatkitüntetést vehetett át

  • Markovics Ágnes, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: augusztus 20. kitüntetés