Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 18. 14:47 Forrás: Szegedi Tükör

Kár a felhajtásért!

Aki békeidőben is az ellenséget keresi, az nem leli nyugalmát, mert nem tudja, hogy önmagával van ellenséges viszonyban. Hyde Park Speaker's Corner – ahol az olvasó nemcsak olvas(hat), hanem ír(hat) is. Kutynik Pál levele először a Szegedi Tükörben jelent meg.

Hirdetés

Így van ezzel a Fidesz csaknem valamennyi tagja, és így van vele Gulyás Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki szerint megtámadták Magyarországot (megjegyzem a Fidesz idejében már nem először). Hogy kik? – kérdezhetné valaki. Például Brüsszel vagy Soros, netán a LIBE, az igazság feltárásával.

Szerintem Szegedet „támadták” meg. A tettes a Fidesz! Ugyanis közeleg 2019: az EP-választás, ősztől pedig az önkormányzatok vezető testületei újulnak meg. Szegeden az itt elkövetkező bő egy év eseményeiről lesz szó. Tény, hogy a leírtak és a hallottak alapján kényszerültem ismét tollat ragadni, hátha az eltévedt és megtévedt fideszes bárányok felébrednek hazug álmaikból.

A Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor megosztotta reményét a médiával, miszerint jövőre ráférne Szegedre egy sikeres önkormányzati választás után az állóvizet is felkavaró változás. Hogy mindenki értse: a Fidesz jóleső érzéssel nyugtázná, ha Botka László jelenlegi önkormányzati vezetőt sikerülne leváltani 2019-ben. Többek között ezt szolgálná az ősszel induló „Szeged 2030” lakossági összevont „véleménycsere” is, kiderítendő, hogy „mi az, amiben váltást, változást szeretnének a szegediek” (úgy gondolom, inkább amit a Fidesz már több éve szeretne).

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

És mi következik ebből? Jön (de lényegében már elég régen itt is van) a politikai „gyilkosság”, mindenféle mendemonda, rémhír terjesztésével. Sőt szennylapjukban már szabadjára engedtek – minden valóságot nélkülöző – néhány, eléggé el nem ítélhető hírt, miszerint Botka László megbukott mint országos politikus, mint miniszterelnök-jelölt, mint választmányi elnök, és a becsület, hitelesség is ott van már az ablakban – írja a nagyokos, aki név nélkül jegyezte írását (meglepően bátor emberek ezek a fideszesek).

A politikai „gyilkosságokban” jártas Fidesz ez utóbbi tényt legföljebb eget rengető hazugságaival tudja túlszárnyalni. Mert hazudni (legyen az a legmagasabb vezető vagy a legkisebb beosztott) már nagyon jól tudnak! Néha olyan érzése van az embernek, hogy amikor kérdeznek, akkor sem mondanak igazat. Aztán meg jönnek olyasmivel, hogy honnan volt Botkának pénze Rolex karórára, egyáltalán luxus külföldi nyaralásokra?

Ultima ratio, többet ért volna, ha hallgatnak. Mert tudnék olyanokat kérdezni a Fidesztől én is, nagyon sokat, amiből ha egy is igaz, el kéne süllyedniük! Piszkálta Orbánék csőrét az is, hogy miért járnak önkormányzati vezetők mostanában annyit a bíróságokra. Megmondom! Csupán azért, mert a Fidesz hatalmával visszaélve Magyarországon korlátozza az Alkotmánybíróság hatáskörét, csorbítja a bírói függetlenséget, alaposan rontott a sajtó- és szólásszabadság tisztaságán, a demokrácia sértetlenségén, megtámadta a civileket, sántít a közbeszerzési gyakorlatuk, a kormánynak a korrupció a vezérhajója stb. Viselkedése nemzetközi mértekben is „kedvezőtlen irányba befolyásolja az Unióról kialakult képet” is. Mindezekkel együtt „világszerte hitelteleníti az alapjogok, az emberi jogok és a demokrácia melletti európai kiállást”.

A fentiekben ismertetett dolgokkal kapcsolatban a szkeptikusok is nyugodjanak meg. Mert Szeged nemcsak „iskolai-egyetemi” város, természetesen ab ovo okos is a lakossága. Ezt majd kalkulálják be a választásokon is.

Egyúttal üzenjük Orbánnak: a LIBE és minden jószándékú szervezet, intézmény nem akar többet, mint amit a magyar nép többsége. Azaz derüljön ki az igazság, és bűnhődjenek a felelősök!

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: HPSC olvasói levél Szegedi Tükör