Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Tizenkét új művész mutatkozik be a Szegedi Nemzeti Színházban a következő évadban
Művház 2018. augusztus 17. 17:55 Forrás: MTI

Tizenkét új művész mutatkozik be a Szegedi Nemzeti Színházban a következő évadban

Az M1 délelőtti műsorának vendége volt Barnák László, a színház új főigazgatója.

Barnák a műsorban felidézte, hogy annak idején az Új Színházban kezdte pályafutását stúdiósként, majd rendezőasszisztensként dolgozott mielőtt bekerült a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol színész szakon végzett.

Elmondta, hogy egy évtizede dolgozik a Szegedi Nemzeti Színházban. Az elmúlt években társulati munkája mellett rendezőként és színészként három osztálytermi körülmények közé szánt előadást hozott létre szegedi középiskolákban, emellett együtt dolgozott a Szegedi Tudományegyetemmel és más kulturális intézményekkel is.

„Ebből adódik az a rálátás Szeged kulturális életére, amelyre a pályázatban is hivatkoztam”

– mondta.

A főigazgató pályázatában azt írta: a színháznak a lehető legfrissebben kell reagálni a jelenre. „Ez a gondolat lesz a meghatározója a színház megváltozott arculatának, műsorpolitikájának” – hangsúlyozta a főigazgató, hozzátéve, hogy célja nyitni a közönség és a közösség felé, olyan új utakat keresni, amelyek eddig nem voltak jelen a színház életében.

Beszélt arról is, hogy jövő héten indul el a bérletek értékesítése a színházban. A Nagyszínház első bemutatója Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka lesz az új tagozatvezető, Horgas Ádám rendezésében. A Kisszínházban az évad Örkény István Tótékjával indul.

Horgas Ádám főrendező a műsorban arról beszélt, hogy az új főigazgatóval közösen kialakított értékrend alapján hívnak alkotótársakat, rendezőket, színészeket a színházba.

„Azt reméljük nagyon pezsgő színházi élet lesz Szegeden”

– tette hozzá.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László Szegedi Nemzeti Színház színház