Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 16. 16:42

Buszmegálló-felújítás: tízet már visszaadtak a tömegközlekedésnek

Várni kell még a nagy átadás-átvételre, de a felújítandó megállók lassan harmada már használható. A kivitelező tartja a határidőt.

Hirdetés

Szeptember végén kell elkezdeni a műszaki átadását átvételét annak a harminchat megállónak, amelyet ezen a nyáron újítanak föl szerte a városban. Többször írtunk már róla:

A nemhivatalosan átadott megállók:

  • Budapesti körút, mind a két oldalon
  • az Etelka sori megálló a Felső Tisza-parti kereszteződésben,
  • Újszegeden, a Thököly utcában,
  • Kiskundorozsmán a volt nagybani piacnál két megálló,
  • Baktó „bejáratánál”, a Ladvánszky utcában,
  • az Ortutay utcában két megálló,
  • valamint a sajtótájékoztató helyszínén, a Bécsi körúton.
Annó innen indult a felújítás: a Bécsi körúton adta át a munkaterületet Botka László polgármester május 14-én (fotók: Szabó Luca)

Folyamatosan zajlik a munka, amelyről Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója azt mondta, csúszás nem lesz, annak ellenére sem, hogy egy-két helyen előre nem várt problémát kellett elhárítani a felújításnál: – Vízelvezetési gondok voltak, nem minden úgy nézett ki egyes helyeken, ahogy előzetesen a terveken szerepelt, mások voltak a lejtési viszonyok, például vagy különböztek a zöldterületi csatlakozások.

A megállók peronja mindenhol egységes, akadálymentesítettek a várók, közülük számos kapott Velence típusú esőbeállót, sőt vannak olyanok, ahol mini B+R-parkolót is kialakítottak – ott lehet hagyni a kerékpárokat. – Mindenhol elkészültek a járdakapcsolatok, a totemoszlopokat is fölszerelték. Az esőbeállók jellemzően a nagy forgalmú beállókban vannak. A kerékpártárolók kialakításánál a lakossági igényeket fölmérve döntöttünk a kihelyezésekről – tette hozzá Tapasztó Sándor.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: megálló Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. tömegközlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés