Hirdetés
Ziccer 2018. augusztus 16. 09:40

Madár egy pillanatra sem pihen

Erdei Zsolt nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elvállalta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztját. Villáminterjúnkból az is kiderül, ma már nem olyan jó dolog profi bokszolónak lenni, mint amikor ő, vagy Kovács Kokó István osztották a ringben a pofonokat.
Hirdetés

– Augusztus 18–19-én rendezik Szegeden a II. Fesztivál Kupát, amelynek a fővédnöke. Miért volt fontos, hogy sok teendője mellett elvállalja ezt a feladatot is?

– Ez egy kiváló kezdeményezés, népszerűsíti a mi gyönyörű sportunkat, ide vonzza a fiatalokat és a szüleiket, testközelből láthatják az ökölvívás minden szépségét. Nekem kötelességem minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy megmutassuk az ökölvívás minden oldalát, az emberek közé vigyük azt a szellemiséget, ami csak ránk jellemző.

– Mint a szakszövetség elnöke azon ügyködik, hogy újra régi fényében pompázzon ez a küzdősport.

– Elég nehéz helyzetben vettem át a szövetség vezetését, hiszen a profik és az amatőrök között finoman szólva nem volt felhőtlen a viszony, amikor elkezdtem a munkát. Próbálok közvetíteni a két fél között, hiszen én amatőrként kezdtem, és profiként vonultam vissza. Lényegében minden sikeres amatőrnek ezt az utat kéne bejárnia, ám most mintha a profik nem vennék tudomásul, hogy ők is az amatőrök munkájára építenek.

– Mióta ön és Kovács Kokó István visszavonultak, mintha teljesen háttérbe szorult volna Magyarországon a profi ökölvívás. Nincsenek felépített versenyzők, nagy gálák, amelyek főmeccsein magyarokért szurkolhatunk.

– Igen, az utánpótlás valóban hiányzik. Talán két nevet említhetnék, akikből jó profi ökölvívó válhat: Bacskai Balázs és Szellő Imre. Bennük megvan minden adottság ahhoz, hogy karriert csináljanak a professzionalista szervezetek valamelyikében.

– Mintha nem lenne annyira vonzó ma profinak szerződni, mint nyolc–tíz évvel ezelőtt.

– Igen, ma már nem lehet olyan jól keresni a profi boksszal, mint a mi időnkben. Kokó és én jókor voltunk jó helyen, és persze rengeteg munkát fektettünk a karrierünkbe. Manapság hatalmas a konkurencia, és nem csak a boksz világában. Egyre több verekedős, egyszerre rúgó és ütő liga jön létre, és sok amatőr ökölvívót csábítanak el ezek.

– Mint a rendezvény fővédnökét láthatjuk majd az augusztus 18–19-i Fesztivál Kupán a Móra Parkban?

– Nagyon elfoglalt vagyok, hiszen augusztus 21-e és 31-e között Budapesten rendezik az Ifjúsági Világbajnokságot, de azért úgy gondolom, a szegedi fesztivál első napjára el tudok jönni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Erdei Zsolt Magyar Ökölvívó Szakszövetség ökölvívás