Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 15. 23:13 Forrás: MTI

Magyar világpremierek a montreali filmfesztiválon

Nyolc magyar film, köztük öt világpremier is látható lesz az augusztus 23-án kezdődő fesztiválon, ami egyike a világ 15 A-kategóriás filmfesztiváljának.

Hirdetés
Hirdetés

A versenyprogramba Topolánszky Tamás Yvan a világhírű magyar rendezőről, Kertész Mihályról (Michael Curtiz) és a Casablanca című filmklasszikus születéséről szóló, Curtiz című alkotása, valamint Szász Attila (A berni követ, Félvilág) egy szovjet kényszermunkatáborba hurcolt nő tragikus történetét bemutató, Örök tél című rendezése kapott meghívást

– olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap szerdai közleményében.

Az elsőfilmek versenyében indul Schwechtje Mihály Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) című tinithrillere, aminek témája az internetes zaklatás. A dokumentumfilmek között versenyez Elek Dóra Világlátó Baltazár című munkája.

Nagypál Orsi Nyitva című első mozifilmje a Fókusz elnevezésű válogatásába kapott meghívást. A Filmalap támogatásával készült, szókimondó romantikus vígjáték a monogámia lehetetlenségéről és alternatíváiról szól Radnay Csilla, Kovács Lehel, Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura és Brasch Bence szereplésével. A Nyitva a magyar mozikban októbertől lesz műsoron.

Sándor Pál bohém komédiásokról szóló, Vándorszínészek című legutóbbi alkotása a World Greats programban lesz látható Montrealban. A 19. századi vándorszínészek életéről szóló filmben Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter szerepel.

A rövidfilmek között Pápai Pici Varjúháj és Molvay Norbert Jövő szerdán című alkotása versenyez.

A fesztiválon tartják a Curtiz, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), a Nyitva, a Varjúháj és a Jövő szerdán világpremierjét is.

(fotó: jelenet a Nyitva című film előzeteséből)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film Filmalap Magyar Nemzeti Filmalap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés