Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Új pályázatot hirdet az IKV belvárosi lakások felújítással egybekötött bérletére
Szegeden 2018. augusztus 15. 21:47 Forrás: Szeged Televízió

Új pályázatot hirdet az IKV belvárosi lakások felújítással egybekötött bérletére

Felújíthatják a belvárosban lévő, helyreállításra szoruló lakásokat az arra vállalkozó pályázók. A nyertesek a munkák elvégzése után a lakás határozatlan idejű bérlőjévé válhatnak. Licitálni kell a térítési díjra, illetve letétbe kell helyezni a felújítás becsült összegét is.

Hirdetés

Saját ízlésükre formálhatják a belváros egyes részein a bérlakásokat az azokra pályázók, akik a helyreállítatlan, elsősorban a belvárosi palotákban lévő lakások felújításával határozatlan idejű bérlőkké válhatnak.

„Ennek a folyamata az, hogy az IKV megállapítja, hogy mi az a minimális műszaki tartalom, illetve árak, amelyet rá kell költeni a lakásra, hogy az felújítottnak minősülhessen. A bérlő azt vállalja a pályázat benyújtásával, hogy ő ezt egy éven belül megvalósítja.

– mondta Kardos Kálmán, az IKV elnök-vezérigazgatója a Szeged Televíziónak.

A felújítás ellenértékét az IKV pályázatban határozza meg, amit annak benyújtásakor ki is kell fizetni, de előtte a pályázónak licitálnia kell a térítési díj (ezt a bérleti jog ellenértékének is nevezik) összegére. Miután elkészült a munkálatokkal, és azt az IKV műszaki ellenőre átvette, visszaadják a pénzt.

„A liciten elnyert térítési díj, illetve a felújításra elismert költség különbözetét kell csak befizetni, és így gyakorlatilag a térítési díj fedezetül szoltált arra, hogy a bérlőnek egy új, felújított lakása legyen, amit határozatlan időre bérelhet költségelvű lakbéren.”

– tette hozzá az ingatlankezelő cég vezetője. A költségelvű lakbér körülbelül a fele a szabadpiaci lakbérnek, így ez igen kedvező lakhatási formát jelenthet a jövőben a bérlőknek.

Ettől a kezdeményezéstől azt reméli az ingatlankezelő cég, hogy bérlőik kedvet kapnak a belvárosi lakások felújításához, melyekhez ezáltal a piaci árnál olcsóbban juthatnak hozzá. A pályázatról és az abban szereplő helyreállítatlan lakásokról az IKV honlapján, és az augusztus 18-án megjelenő Szegedi Tükörben olvashatnak bővebben. Pályázni szeptember 21-ig lehet.

Videónk is van! Nézze meg mindezt a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás felújítás IKV lakás lakásfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés