Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A legrosszabb módon kezeli kormány a közszférában tervezett leépítést a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint
Túl a városon 2018. augusztus 15. 18:15 Forrás: MTI

A legrosszabb módon kezeli kormány a közszférában tervezett leépítést a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint

Szerdai közleményük szerint elfogadhatatlan, hogy az érintetteket képviselő szakszervezetekkel tartott érdemi egyeztetés, illetve bármilyen hatásvizsgálat nélkül jelent be a kormány 15-20 százalékos leépítést.

Hirdetés

Álláspontjuk szerint először a feladatok áttekintésére lenne szükség, és ahhoz kellene hozzárendelni a szükséges létszámot, de amíg ez nem történik meg, csak felesleges számháború folyik – írták, hozzátéve: egyetértenek azzal, hogy minderről az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban mielőbb egyeztetést kell folytatni.

Hozzátették ugyanakkor, hogy ami most történik, az a lehető legrosszabb, mert nem tudni, kiket érinthet a leépítés és emiatt sokakban keltenek felesleges félelmet. Emellett a szövetség szerint a bejelentés időzítése is szerencsétlen, mert a közelmúltban jelentették be, hogy emelkedik a parlamenti képviselők és a miniszterek fizetése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy óvatos becslés szerint 15-20 százalékos létszámcsökkentés lehet a központi közigazgatásban, a cél, hogy ez január 1-jére megvalósuljon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kormány Orbán-kormány szakszervezet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés