Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 15. 12:45

Újabb közlekedési változások a Tisza Lajos körúti építkezés miatt

Képgaléria
A korábban bejelentett és június 18-tól életbe lépett forgalomkorlátozások a kivitelezési munkálatok előrehaladtával, a második ütem alatt változnak. Az érintett útszakaszon jelenleg nem csak útfelújítás, hanem a közművek jelentős korszerűsítése is zajlik, a Vízmű Zrt. mellett a NKM Áramhálózati Kft. és a NKM Észak - Dél Földgázhálózati Zrt. együttműködésével.

Hirdetés

Az autósokat érintő változások

Az augusztus 21-én életbelépő forgalomtechnikai változás során a Tisza Lajos körúton egyirányú forgalom lesz, a Petőfi Sándor sugárút felől a Tisza irányába, egy sávon. A területre továbbra is behajtási tilalom lesz érvényben, kivéve az ott lakók, az áruszállító autók, a taxik és a tömegközlekedési járművek számára

Az erre közlekedő autósok számára a Tisza irányából, a Dugonics tér felé a Boldogasszony sugárút - Vitéz utca - Petőfi Sándor sugárút útvonalon biztosított a közlekedés. Ellenkező irányba a Petőfi Sándor sugárút - Bécsi körút - Boldogasszony sugárút a lehetséges kitérő. A Tisza felől érkezők a Szentháromság utca felé nem kanyarodhatnak balra.

A jelzőlámpák a felújítás időtartama alatt nem üzemelnek.

Az Aradi Vértanúk terén, a Zrínyi utca felől nem lesz kijutási lehetőség a körútra. A Zrínyi utca és Jókai utca zsákutcák lesznek, parkolni viszont továbbra is lehet ott. Megszűnik viszont a parkolási lehetőség a Vitéz utca Szentháromság utcától a Petőfi Sándor sugárútig terjedő szakaszán mindkét oldalon.

A Szakorvosi Rendelőintézet (SZTK) gépjárművel való megközelítése a Szentháromság utca felől lehetséges, 

A felújítási munkák augusztus 21-én induló szakaszában a Vitéz utca a Boldogasszony sugárúttól a Petőfi Sándor sugárútig egyirányú lesz. Az utcában megszűnik a jobbkéz-szabály és elsőbbséget kap a keresztező utcákkal szemben. A Szentháromság utca elsőbbsége megmarad a megszokott állapot megtartása érdekében, noha az utca a Vitéz utcától a Tisza Lajos körútig zsákutca lesz.

Az egyéni gépjárműforgalom változását ez a térkép szemlélteti:

Tömegközlekedési változások

A tömegközlekedés egy irányban a Dugonics tér felöl a Tisza irányába, egy sávon fog közlekedni. Visszafelé pedig a Vitéz u., Petőfi Sándor sugárút útvonalon. A Tisza Lajos körúti megállók továbbra sem üzemelnek, ideiglenes megállók a Szentháromság utcai megálló kiváltására a Vitéz utcában kerülnek kiépítésre.

A 24-es és 32-es buszok a 36-os busz Bódogh J. utcai ideiglenes megállójában fognak megállni, várakozni és mint eddig, a Földváry utca – Bódogh J. utca – Vitéz utca – Petőfi Sándos sugárút útvonalon fordulnak meg. A 8-as és 10-es trolik közlekedési útvonala változik, ideiglenes megálló a Vitéz utca 17-19. házszám előtt kerül kialakításra. 

A közösségi közlekedés forgalom terelését az alábbi térkép szemlélteti:

Kerékpáros közlekedés

Kerékpáros közlekedés az építési területen továbbra sem lehetséges, a Jókai utcánál való átjárás megszűnik.

Gyalogos közlekedés

A gyalogos közlekedésben az eddigiekhez képest nem lesz változás, de fokozott figyelmet és természetesen türelmet kérnek a kivitelezők az érintett lakosság részéről.

A munkálatok miatti forgalomkorlátozás augusztus 21-én kezdődik. A személygépjármű forgalom a körutat mindkét irányban várhatóan október közepétől veheti birtokba. A beruházás előreláthatóan 2018. december 31-én fejeződik be.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: felújítás Tisza Lajos körút